TÉMA

Mikuláš Minář

Lidé PRO Mikuláše Mináře končí. Nesesbírali ani desetinu vytyčených podpisů

Hnutí Lidé PRO, jehož vznik v prosinci oznámil bývalý předseda spolku Milion chvilek Mikuláš Minář, končí a podpoří jiné opoziční demokratické strany. Na Twitteru to oznámil bývalý ředitel protikorupční organizace Transparency International David Ondráčka, který s Minářem na projektu spolupracoval, následně to hnutí potvrdilo v tiskové zprávě. Původně hnutí usilovalo o 500 tisíc podpisů, aby kandidovalo v podzimních sněmovních volbách, dosud jich nasbíralo 39 250.
24. 3. 2021|

Ostatní strany budou moci závidět, jak krásný program máme, říká zakladatel Milionu chvilek Minář

Bývalý předseda spolku Milion chvilek pro demokracii Mikuláš Minář chce příští rok v parlamentních volbách kandidovat za své hnutí Lidé PRO. Spolupracovat s ním bude bývalý ředitel české pobočky Transparency International David Ondráčka nebo náměstek pražského primátora Pavel Vyhnánek (Praha sobě). Hnutí kandidaturu podmiňuje ziskem půl milionu podpisů. Minář řekl v Událostech, komentářích, že si tak chce ověřit, zda mají k plnění svých plánů dostatečný mandát. Rozhovor s ním vedla Jana Peroutková.
4. 12. 2020|

Mikuláš Minář končí ve spolku Milion chvilek, chce do politiky. Vedení přebírá Roll

Mikuláš Minář rezignoval na funkci předsedy spolku Milion chvilek. Chce založit hnutí, se kterým by se v příštím roce zřejmě zúčastnil sněmovních voleb. Řekl to serverům IHNED.cz a DeníkN. Milion chvilek pořádá demonstrace, při nichž kritizuje současnou politickou situaci a premiéra Babiše mimo jiné za střet zájmů. Nástupcem Mináře se stal dosavadní mluvčí Benjamin Roll, který zdůraznil, že Milion chvilek je občanská iniciativa a jako taková nikdy nebude kandidovat ve volbách.
28. 9. 2020|

Filip se má Milionu chvilek omluvit za své výroky o benešovské nemocnici, rozhodl soud

Předseda KSČM Vojtěch Filip se má omluvit spolku Milion chvilek za výroky, jimiž jej spojil s loňským kybernetickým útokem na benešovskou nemocnici. Ve středu o tom nepravomocně rozhodl pražský městský soud. Částečně vyhověl žalobě, kterou se spolek domáhal ochrany dobré pověsti; omluvu žádal Milion chvilek i od komunistické strany.
9. 9. 2020Aktualizováno9. 9. 2020, 16:46|
Interview ČT24

Nikdo z nás neví, jak by to vypadalo, kdyby nebylo demonstrací, upozorňuje Minář

Pokud by jediným cílem spolku Milion chvilek pro demokracii bylo zbavit se premiéra Andreje Babiše (ANO), tak by to v někom mohlo vyvolávat frustrace, jaký zatím měly akce vliv na politickou realitu, připustil v Interview ČT24 předseda spolku Mikuláš Minář. Byť je ale podle něj nezbytné říkat, že takový člověk nemá být předsedou vlády, důležitější je, jak obrovský impuls společnost dostala. Navíc nikdo neví, jak by to vypadalo, kdyby nebylo demonstrací, poznamenal.
8. 1. 2020|

Pokračují demonstrace za odstoupení premiéra Babiše. Lidé protestovali v krajských městech

Pokračují demonstrace za odstoupení premiéra Andreje Babiše (ANO). Spolek Milion chvilek tento týden zorganizoval protesty nejprve v pondělí v menších městech a pak v úterý v Praze. Ve čtvrtek v podvečer se lidé shromáždili také v krajských městech.
19. 12. 2019|

Letnou zaplnil protest proti Babišovi. Podle organizátorů se má premiér do konce roku zbavit Benešové a Agrofertu

Premiér Andrej Babiš (ANO) má podle pořadatelů sobotní demonstrace na Letné odstoupit do 31. prosince, pokud neodvolá ministryni spravedlnosti Marii Benešovou (za ANO) a nezbaví se Agrofertu. Jinak Milion chvilek v lednu svolá nové protesty, uvedl na shromáždění předseda spolku Mikuláš Minář. Opoziční strany pak Milion chvilek vyzval, aby se více otevřely veřejnosti, přišly s uskutečnitelnou vizí a posílily své volební šance koalicemi. Hymnou v podání Dana Bárty pak po 16. hodině akce skončila. Podle policie se na Letné sešlo 250 tisíc demonstrujících.
16. 11. 2019Aktualizováno16. 11. 2019, 17:35|

Demonstrace proti vládě zaplnila Letenskou pláň. Protesty budou na podzim pokračovat

Pražskou Letenskou pláň v neděli odpoledne zaplnila demonstrace proti vládě Andreje Babiše (ANO). Organizátoři ze spolku Milion chvilek už oznámili, že protesty budou pokračovat. Především ohlásili další demonstraci na Letné, která se bude konat 16. listopadu. Premiér Babiš v neděli zopakoval, že nerozumí tomu, proti čemu lidé demonstrují, mají však podle něj právo vyjádřit svůj názor.
23. 6. 2019Aktualizováno23. 6. 2019, 20:29|
Události komentáře

Pokud to bude běh na dlouhou trať, jsme ochotni běžet na dlouhou trať, říká organizátor demonstrací Minář

Od konce dubna se v Česku pravidelně konají protivládní demonstrace, které požadují odstoupení premiéra Andreje Babiše (ANO). Demonstrantům vadí i ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO). Podle spoluorganizátora protestů ze spolku Milion chvilek pro demokracii Mikuláše Mináře by bylo nejlepší, kdyby hnutí ANO našlo na oba posty jiné tváře, a dále vládlo. Uvedl to v pořadu Události, komentáře, kde o sérii demonstrací dále diskutovali poslanci Dominik Feri (TOP 09) a Patrik Nacher (nestr. za ANO).
12. 6. 2019|