TÉMA

Florenc

Penta může koupit autobusové nádraží Florenc. Obchod schválil antimonopolní úřad

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil investiční skupině Penta koupit prostřednictvím Real Estate pražské autobusové nádraží Florenc. Úřad o tom informoval na internetových stránkách. Penta získá celou společnost ČSAD Praha Holding, která terminál i přilehlé lukrativní pozemky vlastní. Cenu transakce firmy nezveřejnily.
22. 11. 2023|

V Praze mezi Hlavním nádražím a Vltavskou opět nejede metro

Na lince C pražského metra mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská v sobotu opět nejede metro. Důvodem je pokračující rekonstrukce stropní desky nad stanicí Florenc, informoval pražský dopravní podnik na svém webu. Výluka je tentokrát jednodenní.
7. 10. 2023|

Metro C bude mít o víkendu výluku. Z Holešovic na Nové Město pojedou náhradní tramvaje

O víkendu opět nebude jezdit pražské metro na trase C přes stanici Florenc. Městský dopravní podnik stanici rekonstruuje, většinu prací dělá za provozu, ale o vybraných víkendech provoz přerušuje. Cestující proto musí cestovat z Holešovic na Nové Město náhradními tramvajovými linkami.
22. 9. 2023|

V Praze mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská nejezdí metro

Kvůli opravě stropní desky ve stanici Florenc je opět přerušen provoz metra mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská. Cestující mohou v přerušeném úseku využít náhradní tramvajovou linku XC. Pražský dopravní podnik o tom informoval na webu.
29. 7. 2023|

Cestující v Praze musejí počítat s výlukou na části metra C a některých tramvají

Na trase pražského metra C o víkendu pokračují práce na opravě stropní desky ve stanici Florenc, mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská proto nejede metro. Cestující mohou využít náhradní tramvajové linky XC a 36. Dopravní podnik v sobotu také začíná s výměnou kolejí a výhybek v Plzeňské ulici v Praze 5 a z toho důvodu nejedou tramvaje mezi Klamovkou a výjezdem z Vozovny Motol. Tato oprava má skončit 11. srpna.
15. 7. 2023|

V Praze v neděli a v pondělí nepojede část metra na lince C

V neděli a v pondělí, na které připadá svátek, nepojede v Praze kvůli opravě stropní desky ve stanici Florenc metro na trase C mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská. Linka bude znovu celá v provozu od úterního rána. Do té doby musí cestující využít náhradní tramvajovou dopravu.
30. 4. 2023|

Policie pátrá po útočníkovi, který podle ní na Florenci poranil jinému muži oko

Pražská policie pátrá od soboty po útočníkovi, který podle ní na Florenci poranil jinému muži oko. Vážné zranění si vyžádalo operaci, informovala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Na webu policie zveřejnila fotografii hledaného a prosí veřejnost o spolupráci. Muž je podezřelý z  těžkého ublížení na zdraví, za což mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.
13. 4. 2023|

Místo metra jezdí v centru Prahy autobusy. Přestupování zdrží cestující i o čtvrt hodiny

Na deset až patnáct minut odhadují cestující zdržení vznikající kvůli přestupování z metra C, které má v centru Prahy výluku, do náhradních autobusů. Dopoledne bylo ještě větší, protože autobusy nabíraly zpoždění, kolem poledne se již podařilo provoz stabilizovat. Metro C nebude jezdit mezi stanicemi Vltavská a I. P. Pavlova celé Velikonoce. Výluka je zároveň i na lince A mezi stanicemi Náměstí Míru a Strašnická, kde místo metra jezdí tramvaje.
7. 4. 2023Aktualizováno7. 4. 2023, 12:35|

Pražské metro čekají velikonoční výluky. Části linek A a C nahradí tramvaje a autobusy

Dopravní podnik Praha chystá od pátku 7. do pondělí 10. dubna výluku metra na linkách A a C z důvodu opravy trati. Po celé Velikonoce tak bude obousměrně přerušen provoz metra na lince A v úseku Náměstí Míru – Strašnická, a na lince C mezi stanicemi I. P. Pavlova a Vltavská. Cestující budou muset místo metra využít tramvaje nebo autobusy.
3. 4. 2023|

Oprava na Florenci o víkendu narušuje provoz metra C v centru Prahy

Kvůli opravě stropní desky ve stanici metra Florenc v Praze je v sobotu a v neděli dočasně přerušen provoz linky metra C v úseku Hlavní nádraží – Vltavská. Kvůli výluce je zavedena náhradní tramvajová doprava. Oprava desky omezí provoz metra v tomto úseku také o několika dalších víkendech v letošním roce.
18. 2. 2023|

Od soboty bude metro jen projíždět stanicí Jiřího z Poděbrad, deset měsíců se budou měnit eskalátory

Od soboty se bude na pražské náměstí Jiřího z Poděbrad jezdit výhradně tramvají nebo autobusem. Stanice metra se téměř na rok uzavře. Dopravní podnik potřebuje vyměnit eskalátory, přičemž pevné schodiště do této hluboko založené stanice nevede. O nadcházejícím víkendu bude v metru ještě jedna výluka –⁠ nebude jezdit trasa C přes stanici Florenc.
13. 1. 2023|

Modernizace pražského Masarykova nádraží může začít, dopravní uzel čekají velké změny

Správa železnic získala pravomocné stavební povolení k modernizaci Masarykova nádraží v Praze, oznámila ve středu mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová. Na jaře vypíše organizace výběrové řízení na zhotovitele, během letošního roku by pak měly začít i stavební práce. Hotovo má být v roce 2026. Odhadované náklady byly v prosinci stanoveny na 2,5 miliardy korun. Součástí projektu je rozšíření stávajícího počtu kolejí ze sedmi na devět, rekonstrukce všech nástupišť a vybudování nové platformy, která odstraní bariéry v území, umožní přístupy na jednotlivá nástupiště a nabídne přímý přestup na linku metra B.
4. 1. 2023|

Na části linky B nejezdilo metro, na Smíchovském nádraží spadla část stropu

V době ranní špičky byl na víc než hodinu přerušen provoz pražského metra na lince B v úseku Nové Butovice – Florenc, a to v obou směrech. Dopravní podnik uvedl, že důvodem byla technická závada ve stanici Smíchovské nádraží. Mluvčí DPP Aneta Řehková upřesnila, že spadl stropní podhled držící kabely. Cestující mohli využít náhradní autobusovou dopravu.
29. 11. 2022Aktualizováno29. 11. 2022, 08:57|

O víkendu kvůli výluce nejede část linky C pražského metra

Mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská na lince C pražského metra je o víkendu přerušen provoz. Důvodem je pokračující rekonstrukce stropní desky a vestibulu stanice Florenc. Cestující mohou místo metra v době výluky využít tramvaje s označením XC a tramvajovou linku 36.
26. 11. 2022|

Linky pražského metra A a C jezdí do neděle s výlukami

Cestující v pražské městské dopravě musí od čtvrtka počítat s výlukami v části linek metra A a C. Důvodem je oprava tratí. Kvůli ní do neděle nepojedou na trase C vozy mezi stanicemi Pražského povstání a Florenc a na lince A mezi zastávkami Strašnická a Depo Hostivař. Vyplývá to z informací na webu dopravního podniku. Výluky začaly se zahájením provozu zhruba v půl páté ráno a skončí o půlnoci z neděle na pondělí.
17. 11. 2022|

Metro čeká v období prodlouženého víkendu výluka. Částečně nepojede na trasách A a C

Cestující v pražském metru čeká od svátku 17. listopadu do neděle 20. listopadu výluka ve dvou úsecích metra – důvodem je oprava tratí. Odstávka se týká úseku na trase A od Strašnické do stanice Depo Hostivař. Té bude navíc předcházet výluka mezi Skalkou a Depem Hostivař, jež začne už ve středu 16. listopadu. Na trase C pak bude přerušen provoz mezi stanicemi Pražského povstání a Florenc.
4. 11. 2022|

30 let zpět: Trable autobusového nádraží na pražské Florenci

Dlouhé fronty u pokladen, nedostatečné informace, úschovna zavazadel v patře. Tak by se dalo stručně popsat Ústřední autobusové nádraží Praha Florenc před 30 lety. Na výtky reagoval jeho tehdejší ředitel Kamil Veselý tím, že má dalekosáhlé plány.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
25. 7. 2022|

„Až za 20 let uvidíme, jestli o tom někdo uvažoval.“ Landscape festival vyhlíží přeměnu pražských nádraží

Instalace ukazující odstín pražského vzduchu, nová vyhlídková věž nebo pocta Hrabalovi vznikly v hlavním městě jako součást Landscape festivalu. Akce se snaží opakovaně rozproudit debatu o úrovni veřejného prostoru mezi veřejností, architekty, developery, politiky i umělci. Prostřednictvím umělecko-architektonických intervencí zaměřuje letos pozornost na proměnu čtyř dopravních uzlů metropole. Důležitým tématem je také ekologie.
28. 6. 2022|

Metro C o víkendu čeká výluka. Vlaky neprojedou Florencí

Pražskou dopravu o víkendu ovlivní výluka linky metra C. Stanicí Florenc nebudou kvůli opravě stropní desky projíždět vlaky, zavedena proto bude náhradní tramvajová doprava. Na lince B zůstane Florenc v provozu.
19. 5. 2022Aktualizováno19. 5. 2022, 12:34|

Přijela mi dcera s vnukem. Nechápu, že se svět jen dívá, říká Ukrajinec v Praze

Ze strachu z bojů někteří Ukrajinci svoji zemi opouští. Velká část z nich míří na Slovensko, Polsko a také do Česka. Na hraničních přechodech se tvoří dlouhé fronty. Ukrajinské úřady vrací zpět muže, kterých se týká všeobecná mobilizace. Napadenou zemi již opustily desetitisíce uprchlíků.
25. 2. 2022|

Pražské Florenci dají novou podobu česká studia a londýnský ateliér

V soutěži na podobu autobusového nádraží na pražské Florenci a okolí zvítězil tým zahrnující česká architektonická studia UNIT architekti, A69 architekti a londýnský ateliér Marko & Placemakers. Oznámili to zástupci organizátorů a soutěžní poroty. S vítězi soutěže, kterou zadali majitelé pozemků ve spolupráci s městem, nyní magistrát připraví další studii pro změnu územního plánu nutnou k zástavbě území. Na brownfieldu mezi Masarykovým nádražím a Florencí už začala stavět společnost Penta.
1. 12. 2021|

Začala stavba prvních dvou budov podle návrhu studia Zahy Hadidové u Masarykova nádraží

První dva domy začaly vznikat v prostoru zrušených odstavných kolejí v severní části pražského Masarykova nádraží. Podle investiční skupiny Penta, která chce nevyužívané prostory v okolí železniční stanice zastavět podle návrhu studia architektky Zahy Hadidové, by měly být hotové včetně úprav veřejného prostoru do poloviny roku 2023.
18. 2. 2021|

Místo metra jezdí z centra Prahy na Ládví tramvaje. Dopravní podnik opravuje zabezpečovací zařízení

V Praze nejezdí metro mezi stanicemi Florenc a Ládví. Dopravní podnik přerušil provoz na celý víkend, během kterého chce rekonstruovat staniční zabezpečovací zařízení ve stanici Nádraží Holešovice a vyměnit část pražců. Náhradou za metro jezdí tramvaje X-C, z Florence do Kobylis lze cestovat i linkami 3 a 24.
13. 2. 2021|

V Praze si lidé nově mohou zjistit, kdy jejich autobus skutečně odjel ze zastávky

Pražský dopravní podnik (DPP) od úterý poskytuje informace o odjezdu autobusů ze zastávek v reálném čase. Uvedl to projektový manažer podniku Daniel Šabík. Informace jsou k dispozici na webu kdymitojede.cz a postupně se objeví ve vyhledávačích spojení a dalších službách. Dosud tyto údaje DPP nemohl zveřejňovat, protože je vlastní dodavatelská firma, se kterou se nyní podařilo dosáhnout dohody.
14. 1. 2020|