TÉMA

Náměstí Republiky

Další opravy v Praze zastavily tramvaje v Holešovicích a omezily dopravu na magistrále

V hlavním městě probíhají další prázdninové opravy, které omezují řidiče i cestující MHD. Provoz tramvají v části Holešovic od pondělí zastavila modernizace vlakové trati. Správa železnic tam instaluje ochranný rám pro výstavbu nového železničního mostu u Výstaviště. Silničáři navíc začali pracovat i ve spodní části magistrály.
31. 7. 2023|

Pražské metro čekají velikonoční výluky. Části linek A a C nahradí tramvaje a autobusy

Dopravní podnik Praha chystá od pátku 7. do pondělí 10. dubna výluku metra na linkách A a C z důvodu opravy trati. Po celé Velikonoce tak bude obousměrně přerušen provoz metra na lince A v úseku Náměstí Míru – Strašnická, a na lince C mezi stanicemi I. P. Pavlova a Vltavská. Cestující budou muset místo metra využít tramvaje nebo autobusy.
3. 4. 2023|

Praha se chystá na čtvrtou linku metra. Nemusí být poslední

Se stavbou čtvrté linky pražského metra se počítalo už při zahájení výstavby na konci 60. let 20. století. Jak šel čas, měnila se místa, kudy má metro projíždět; pouze barva zůstala stejná. Současnou podobu dostala linka na konci 80. let, přičemž plány prošly drobnými úpravami. Předpokládá se i další rozšíření déčka na sever, kam ale případně povede metro z Náměstí Míru, zatím nebylo rozhodnuto. Jednou z variant bylo Náměstí Republiky, podle druhé by měla trasa zamířit na Žižkov a dále do Vysočan. Do budoucna by přitom k lince D mohly přibýt i další: třeba okružní linka, kterou má v Evropě třeba metro v Moskvě, v Oslu nebo v Kodani.
22. 10. 2022|

Na pražském náměstí Republiky bude pokračovat natáčení nejdražšího filmu Netflixu. Do soboty tam nepojedou tramvaje

V noci na čtvrtek se kvůli filmovému natáčení uzavře náměstí Republiky. Tramvaje tam nepojedou od středečních 23:30 až do půlnoci na sobotu. Filmový štáb bude pokračovat v práci na historicky nejdražším snímku společnosti Netflix – The Gray Man. Svým rozsahem i množstvím pražských lokací tak snímek nemá obdoby, Praha 1 dokonce zřídila speciální web, kde mohou lidé sledovat aktuální zábory.
14. 7. 2021|

V Praze se sešli odpůrci opatření proti koronaviru. Protestovali na náměstí Republiky i Klárově

Navzdory omezením počtu účastníků se ve středu konalo v Praze několik demonstrací mířených právě proti opatřením, která vláda přijala v rámci boje s koronavirem. Protestní shromáždění se ale obešla bez významnějších konfliktů. Pandemie ovšem v Česku nepolevuje, do středečního večera hygienici odhalili 8244 nových případů koronaviru. Stále rychle přibývá hospitalizovaných, pokračuje také strmý nárůst počtu úmrtí.
28. 10. 2020Aktualizováno28. 10. 2020, 19:50|

Praha kvůli pandemii ruší vánoční trhy. Strom na Staroměstském náměstí ale bude stát i letos

Oslavy Vánoc v Praze budou letos z důvodu pandemie v omezené podobě, budou chybět tradiční trhy na Staroměstském náměstí, náměstí Republiky a ve spodní části Václavského náměstí. Konat se nebudou ani doprovodné akce. Vánoční strom na Staroměstském náměstí ale podle radního Jana Chabra (TOP 09) stát bude. O menších trzích v jiných částech metropole se magistrát chystá jednat s městskými částmi, některé z nich by se mohly konat v omezeném provedení. Vánoční trhy by se mohly uskutečnit i v ostatních městech, připravuje se na ně například zlínská radnice.
26. 10. 2020Aktualizováno26. 10. 2020, 17:52|

Kotva přivítala před 45 lety první zákazníky. Nedávno se stala památkou a příští rok se plánuje rekonstrukce

Otevření legendárního obchodního domu Kotva na pražském náměstí Republiky 10. února 1975 asistovali vojáci z nedalekých kasáren. Ti museli zadržovat davy lidí zvědavých na nabídku zboží. Teď obchodní dům plánuje zahájit v příštím roce rekonstrukci.
11. 2. 2020|

Kriminalisté vyslechli Jakla i druhého aktéra potyčky. Oba tvrdí, že si začal ten druhý

Kriminalisté vyslechli oba aktéry potyčky v pražském metru z 25. května. Někdejší tajemník prezidenta Václava Klause Ladislav Jakl tvrdí, že ho jiný spolucestující napadl. Ten se však sám přihlásil policii a řekl, že sice Jakla urazil, ale fyzicky první zaútočil právě Klausův spolupracovník.
10. 6. 2019|