TÉMA

Mnichovice

Pecková končí jako starostka Mnichovic, ve vedení města ale zůstane

Středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN) končí ve funkci starostky Mnichovic u Prahy. Nahradit by ji měla nynější místostarostka Margita Valentová (nez.). Pecková ve vedení města zůstane jako neuvolněná, tedy neplacená místostarostka. Informovala o tom na Facebooku.
29. 6. 2021|

Zaorálek měl nehodu na D1, nikdo nebyl zraněn

Auto s ministrem kultury Lubomírem Zaorálkem (ČSSD) mělo ve čtvrtek nehodu na D1, narazil do něj kamion. Uvedl to server iDNES.cz. Řidič kamionu se na místě k zavinění nehody přiznal policistům, sdělila serveru mluvčí ministerstva kultury Michaela Lagronová. Při nehodě nebyl podle policie nikdo zraněn.
27. 5. 2021|

Budu teď mít 1,385 milionu nadřízených, říká Pecková, která se stala hejtmankou Středočeského kraje

Novou hejtmankou Středočeského kraje je kandidátka hnutí Starostové a nezávislí Petra Pecková. Získala silný mandát, hlasovalo pro ni 50 z 65 krajských zastupitelů. Skončila tak čtyřletá doba vlády Jaroslavy Jermanové z ANO, která se podle nové hejtmanky stala symbolem evokující kontroverze. Pecková se na roli hejtmanky těší a v Interview ČT24 uvedla, že teď bude mít téměř 1,4 milionu nadřízených, čímž narážela na počet obyvatel kraje.
17. 11. 2020|

Éra Jermanové skončila, středočeskou hejtmankou je Petra Pecková

Středočeský kraj má novou hejtmanku. Zastupitelé na svém ustavujícím zasedání zvolili do čela regionu Petru Peckovou, která do voleb vedla vítězné STAN. Jejími náměstky se stali Martin Kupka (ODS), Jiří Snížek (Piráti) a Věslav Michalik (STAN). V krajské koalici jsou také Spojenci pro Středočeský kraj.
16. 11. 2020Aktualizováno16. 11. 2020, 12:19|

Obce začínají uvolňovat zákazy odběru vody. Umožnily to červnové deště

První obce opouštějí zákazy odběru vody, které zaváděly na jaře kvůli suchu. V dalších by taková omezení mohla skončit zanedlouho. Odběry podzemních nebo povrchových vod aktuálně omezuje na 40 míst po celé republice. Vyplývá to z informací ministerstva zemědělství a vyjádření zástupců samospráv. Lidé si v těchto obcích nyní nemohli například napustit bazén či zavlažit zahrádku. Podle údajů zveřejněných ČHMÚ a dat projektu Intersucho je na většině území republiky stav podzemních i povrchových vod v normálu nebo i nad průměrem.
14. 7. 2020|

Čtyřicet miliard proplatí EU Česku na dotacích za první půlrok. Podle opozice by ale čerpání mělo zrychlit

Skoro pět tisíc projektů za 40 miliard korun zaplatí v Česku po prvním pololetí Evropská unie. Brusel už tyto evropské dotace schválil. Většinou jde o program rozvoje venkova nebo ten, který má zlepšit kvalitu vzdělávání. Zatímco ministerstvo pro místní rozvoj je s čísly spokojené, opozice žádá rychlejší čerpání.
29. 7. 2019|

První letní kina začínají promítat. Letos jich bude nejvíc od začátku 90. let

Filmová sezona pod širým nebem se v Česku s příchodem vhodného počasí postupně rozjíždí. O víkendu se mohou lidé podívat na film v letním kině třeba ve Veselí nad Moravou, v Uherském Hradišti nebo v Praze. Většina jich ale spustí provoz až na konci června. Letos jich přitom bude promítat nejvíc od začátku 90. let: celkem asi 350. Uvedl to tajemník Unie filmových distributorů Jaroslav Pecka.
8. 6. 2019|