TÉMA

Letní kino

Karlovarské letní kino pamatuje hollywoodské hvězdy, už léta však chátrá. O jeho osudu by mohlo být referendum

Karlovy Vary budou bez letního kina. Stavbu nového odmítli místní obyvatelé, kteří se obávají hluku, zatímco s investicemi do toho starého – opraveného před lety svépomocí – a jeho dalším provozem město již nepočítá. Diváky podle radnice přitahovalo jen při filmovém festivalu, jinak přicházela jen hrstka lidí. Zastánci chátrajícího areálu by ale chtěli vyvolat referendum, od nějž si slibují jeho záchranu.
31. 5. 2023|

Tišnov opravil letní kino. Bude sloužit k promítání filmů i koncertům

V Tišnově na Brněnsku zkolaudovali opravené letní kino. Opravy trvaly skoro dva roky a stály okolo třiceti milionů korun. Návštěvníkům se kino otevře 14. srpna.
2. 8. 2022Aktualizováno2. 8. 2022, 14:24|

Letní kino v Karlových Varech je v ohrožení. Amfiteátr chátrá, rekonstrukce by byla drahá

Budoucnost letního kina v Karlových Varech, známého hlavně díky mezinárodnímu filmovému festivalu, je nejistá. Amfiteátr chátrá a jeho rekonstrukce by byla nákladná. Město proto plánuje vybudování nového kina ve volnočasovém areálu Rolava. To se ale nelíbí některým obyvatelům Karlových Varů.
8. 6. 2021|

V Prachaticích začala oprava zchátralého letního kina. Město za ni dá 55 milionů

V jihočeských Prachaticích začala jedna z nejdražších oprav letního kina v Česku. Modernizace areálu přijde zhruba na 55 milionů korun a město ji zaplatí ze svého.
1. 6. 2021|

Jesenické letní divadlo se vrací k životu. Po desítkách let chátrání se v něm bude opět hrát

Letní divadlo v Jeseníku, které desítky let chátralo, se pomalu vrací ke kulturnímu životu. Kdysi oblíbené místo ve Smetanových sadech je v dezolátním stavu, kompletní obnovou prochází od loňského roku. Nyní dělníci instalují do hlediště nové lavice. Areál tak bude opět připraven pro konání různých akcí, včetně promítání letního kina Pohoda.
5. 8. 2020|

Dvě dýky do zad letních kin. Nepříznivé počasí a nedostatek filmových premiér

Letní kina patří k prázdninám. Někde už desítky let, jinde začaly uvádět filmy poprvé letos. To, zda lidé na venkovní promítání přijdou, závisí hlavně na počasí. Letos ale provozovatelé řeší ještě další problém: chybějí české i zahraniční premiéry. Řadu z nich distributoři kvůli pandemii posunuli.
15. 7. 2020|

Letní kino v Novém Jičíně chátralo několik let. Teď zmizelo pod vodou

Novojičínská radnice dokončila revitalizaci areálu bývalého letního kina ze 60. let ve Smetanových sadech. Na místě vznikla nová relaxační zóna s jezerem, které bude fungovat i jako brouzdaliště. Revitalizace chátrajícího areálu přišla radnici na šestnáct milionů korun.
7. 11. 2019|

První letní kina začínají promítat. Letos jich bude nejvíc od začátku 90. let

Filmová sezona pod širým nebem se v Česku s příchodem vhodného počasí postupně rozjíždí. O víkendu se mohou lidé podívat na film v letním kině třeba ve Veselí nad Moravou, v Uherském Hradišti nebo v Praze. Většina jich ale spustí provoz až na konci června. Letos jich přitom bude promítat nejvíc od začátku 90. let: celkem asi 350. Uvedl to tajemník Unie filmových distributorů Jaroslav Pecka.
8. 6. 2019|