TÉMA

JIH

Madeta je bez části dodávek mléka z družstva JIH. Do srpna chce výpadek nahradit

Největší česká mlékárna Madeta přišla od pondělí o dodávky 200 tisíc litrů mléka denně z Mlékařského a hospodářského družstva JIH. Družstvo bude víc dodávat do Německa. Madeta si zatím zajistila jinde 75 tisíc litrů mléka denně, od firmy Interlacto a dalších farmářů ze střední a jižní Moravy. Kvůli výpadku tak bude vyrábět méně trvanlivého mléka, ceny ale nezdraží a ani se nebude propouštět. Stoupnou jí náklady na svoz, denně o 50 tisíc korun, měsíčně nově na 1,5 milionu korun. Do srpna chce všechno chybějící mléko zajistit jinde, řekl generální ředitel Madety Milan Teplý.
1. 7. 2019Aktualizováno1. 7. 2019, 13:56|

Madeta přijde o pětinu mléka, bude možná vyřazovat výrobky. Dodavatel dal přednost Německu

Největší česká mlékárna Madeta přijde od 1. července o dodávky 200 tisíc litrů mléka denně, které jí dodávalo Mlékařské a hospodářské družstvo JIH. Družstvo bude více dodávat do Německa, do mlékárny Goldsteig v Chamu, a to kvůli vyšší ceně. Pro Madetu to může znamenat roční propad tržeb až miliardu korun; zatím si zajistila 50 tisíc litrů od jiných dodavatelů.
7. 6. 2019|

Řidiči stojí v kolonách na jihu Ostravy i čtvrt hodiny. Situace se o víkendu ještě zhorší

Velmi komplikovaný je od úterního rána průjezd nejlidnatější ostravskou částí Jih, kde se kvůli rekonstrukci zcela uzavřely mosty ve Výškovické ulici. Na objízdných trasách v Čujkovově i Pavlovově ulici se tvoří dlouhé kolony. Situace se ještě víc zkomplikuje o víkendu, kdy se uzavře i frekventovaná Rudná.
5. 6. 2019|