TÉMA

Davle

Skalní rampy, tunely a unikátní viadukt. Před 120 lety vznikla odvážná železnice podél Sázavy

Usednout do vlaku a jet, to zavání buď cestou do práce, nebo na výlet – zkrátka je vlak prostředkem k tomu někam se dostat. Ale existují i případy, kdy může být účelem samotné svezení. Některé tratě jsou tak podivuhodné, že to nejzajímavější, co lze na celém výletě spatřit, je výhled z okénka vlaku. Kdo se chce svézt po takové železnici, nemusí plánovat cestu do Švýcarska na Albulu ani do Rakouska na Semmering. Stačí v Praze nasednout do vlaku směr Čerčany a vyrazit na Posázavský pacifik – čerstvě stodvacetiletý.
1. 5. 2020|

Aby Praha nevypadala jako Moskva nebo Paříž. Město platí filmařům za to, že zůstane Prahou

Praha platí filmařům za to, že je ve snímcích prezentována jako Praha. Město na to založilo fond, z něhož financuje snímky, které mají zajištěnou širší distribuci v zahraničí a kde Praha hraje samu sebe. Město tím chce přitáhnout další turisty i filmaře a prezentovat se v zahraničí.
29. 9. 2019|
Počasí

Na Vimpersku platí povodňové ohrožení. Silné bouřky hrozí v jižních a středních Čechách i na Vysočině

Meteorologové vyhlásili pro Vimpersko v jižních Čechách povodňové ohrožení, potrvá do 2 hodin po půlnoci. Říčka Volyňka u Sudslavic dosáhla ve 23 hodin třetího povodňového stupně, druhý stupeň je na Blanici ve stanici Podedvory. Varování před velmi silnými bouřkami s přívalovými srážkami se týká částí Jihočeského a Středočeského kraje a Vysočiny, ve zbytku republiky mají být bouřky už méně nebezpečné. Velmi silné bouřky zasáhly jih Čech večer, odpoledne silný déšť postihl hlavně střední Čechy a Prahu.
6. 6. 2019|