TÉMA

Ivan Brezina

Kvůli článku po sobě nechal házet fekáliemi na poli. Kromě osobitých reportáží ale bude Ivan Brezina navždy ten, kdo porazil Miloše Zemana u soudu

Psal o tom, jaké to je mít pleš. Postavil se s hákovým křížem před dům s malbou srpu a kladiva a zavolal policisty. Kvůli článku po sobě nechal také házet fekáliemi. Je však i autorem seriózních reportáží ze zahraničí, cestovatelských i odborných textů. Ivan Brezina je novinář, který se představoval jménem Studentských listů, Lidových novin, časopisu Reflex nebo magazínu Maxim a který se osm let soudil s Milošem Zemanem o omluvu. Jak tvořil dřív a jak podle něj pracují média dnes, popisuje v dalším díle podcastu Background ČT24.
29. 10. 2021|

Ministerstvo financí se omluvilo Šarapatkovi za Zemanův výrok

Ministerstvo financí se omluvilo za výrok prezidenta Miloše Zemana o jeho exporadci Zdeňku Šarapatkovi. Omluvu zveřejnilo na webu, ve středu ji Šarapatkovi poslalo. Úřad tak učinil poté, co neuspěl s dovoláním k Nejvyššímu soudu. Zemanův bývalý poradce Šarapatka stát žaloval poté, co prezident řekl, že jako premiér Šarapatku vyhodil pro neschopnost. Soudy potvrdily, že tomu tak nebylo.
11. 9. 2020Aktualizováno11. 9. 2020, 11:36|
Události komentáře

Brabec: Boj se suchem a klimatickými změnami začíná v našich hlavách. Ale je to proti staletému vývoji

Proti dopadům klimatických změn bojují v Brně i Praze. Zatímco Praha 7 vyhlásila stav klimatické nouze, v Brně od června přispívají na tzv. zelené střechy. To ale podle ekologa Ivana Ryndy ani ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO) nestačí. Změny je podle nich potřeba udělat ve způsobu, jakým lidé o světě kolem sebe přemýšlejí. Řekli to v pořadu Události, komentáře, který připomněl Mezinárodní den životního prostředí.
6. 6. 2019|