TÉMA

Rostislav Pilc

Bývalý šéf hradní vojenské kanceláře Pilc neuspěl ve sporu s NBÚ o peníze

Nejvyšší soud (NS) zamítl dovolání bývalého náčelníka Vojenské kanceláře prezidenta republiky Rostislava Pilce, který vedl spor o odškodnění s Národním bezpečnostním úřadem (NBÚ). Domáhal se náhrady 329 058 korun. O peníze prý přišel kvůli tomu, že mu úřad nezákonně odebral bezpečnostní prověrku na stupeň přísně tajné, a tak musel opustit funkci na Hradě.
5. 4. 2022|

Bývalý náčelník vojenské kanceláře Pilc má zpět prověrku a chce se vrátit na Hrad

Bývalý náčelník Vojenské kanceláře prezidenta republiky Rostislav Pilc má opět bezpečnostní prověrku na stupeň přísně tajné. Mohl by se vrátit na Hrad do vysoké funkce, upozornily Lidové noviny. Sám Pilc uvedl, že má s hlavou státu ústní dohodu, podle které by se měl po obnovení prověrky vrátit do čela vojenské kanceláře.
14. 12. 2020|

Exšéf vojenské kanceláře prezidenta prohrál spor o ušlý plat. Soudil se kvůli nezákonnému odebrání prověrky

Bývalý náčelník vojenské kanceláře prezidenta Rostislav Pilc prohrál spor o peníze s Národním bezpečnostním úřadem (NBÚ). Pravomocně to potvrdil odvolací soud. Generálmajor podal žalobu v souvislosti s nezákonným odebráním prověrky, po němž odešel z funkce. Domáhal se služebního platu 329 tisíc korun.
2. 9. 2020|

Exšéf vojenské kanceláře prezidenta Pilc podal žalobu kvůli odebrání prověrky. Chce přes 300 tisíc

Bývalý náčelník vojenské kanceláře prezidenta republiky Rostislav Pilc podal na stát žalobu kvůli odebrání bezpečnostní prověrky. Za ušlý služební plat chce doplatit 329 tisíc korun, které mu úřady odmítly vyplatit. Požadovat bude také odškodnění za nemajetkovou újmu. Informaci ČT potvrdil advokát bývalého generála Daniel Volák. Kvůli odebrání prověrky Národním bezpečnostním úřadem (NBÚ) se v roce 2016 Pilc obrátil na soud. Ten loni definitivně vyhrál. Zrušení jeho prověrky bylo podle verdiktu nezákonné.
5. 6. 2019|