TÉMA

Steve Jobs

Odchod zakladatele přežil Apple, zvládne ho i PPF, míní Mlynář. Podle Klause lidé ze skupiny rozpad nedopustí

Skupina PPF bude i po smrti jejího zakladatele Petra Kellnera fungovat dál, ve vysílání ČT24 se na tom shodli Kellnerův spolupracovník Vladimír Mlynář a bývalý prezident Václav Klaus. Podle Mlynáře však bude společnost jiná a odchod šéfa bude velmi složitý. Klaus míní, že lidé, kteří pro PPF pracují, by rozpad skupiny nedopustili. Odchod svého zakladatele přežil Apple, zvládne to i PPF, řekl Mlynář.
30. 3. 2021|

Politici zmiňují Kellnerovy úspěchy i jeho příspěvek společnosti. Po podnikatelově úmrtí klesaly na pražské burze akcie

Na nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, který v sobotu zahynul při leteckém neštěstí na Aljašce, vzpomínají politici v souvislosti s jeho podnikatelskými úspěchy, ale i kroky, kterými pomohl české společnosti. Jeho úmrtí lituje prezident Miloš Zeman, upřímnou soustrast vyjádřil i premiér Andrej Babiš (ANO) či šéf Senátu Miloš Vystrčil (ODS). Vicepremiér a předseda sociálních demokratů Jan Hamáček připomenul pomoc Kellnerovy podnikatelské skupiny při zvládání epidemie koronaviru loni na jaře. Po oznámení úmrtí na pražské burze také klesaly ráno výrazně akcie operátora O2 a Monety Money Bank.
29. 3. 2021Aktualizováno29. 3. 2021, 17:41|

Legendární aplikace iTunes jde ke dnu. Nahradí ji trojlístek Apple Music, Podcast a Apple TV

Po osmnácti letech skončil v pondělí program Tunes, který byl pro každého „jablíčkáře“ nutností, protože sloužil jako nástroj pro kupování a pouštění hudby, filmů a seriálů. Apple se jej rozhodl nahradit triem aplikací Music, Podcast a TV. Toto nové řešení představil na vývojářské konferenci WWDC v San José. Stejně jako třeba novinku iPadOS, nový operační systém, který má tablet přiblížit plně funkčnímu PC při zachování jednoduchosti mobilního prostředí iOS.
4. 6. 2019|