TÉMA

Tetčice

Nejvyšší správní soud vyhověl ministerstvu v otázce přípravy stavby dálnice D52

Nejvyšší správní soud (NSS) vyhověl kasačním stížnostem ministerstva životního prostředí a Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v otázce stavby dálnice D52 pod Pálavou. Zrušil tak rozhodnutí Krajského soudu v Brně z roku 2020, který vyhověl žalobě spolku Voda z Tetčic. Ten se domáhal zrušení výjimky pro stavbu části dálnice od Bavor k Mikulovu, která umožňovala stavbu výtlačného potrubí, které má odvádět vodu z dálnice do horní Novomlýnské nádrže. Vyplývá to z rozsudku NSS, který je k dispozici na úřední desce.
29. 9. 2022|

Na most do Tetčic se auta vrací jen dočasně. Na podzim jej čeká demolice

Řidiči od čtvrtka opět projedou po mostě v Tetčicích na Brněnsku. Silničáři ho uzavřeli před dvěma týdny kvůli zřícení cihlového mostního křídla. V havarijním stavu je stavba už delší dobu, s rozsáhlejší opravou se proto nepočítá. V září je naopak naplánovaná demolice.
19. 5. 2022|

Most v Tetčicích se uzavřel, kvůli jeho havarijnímu stavu není další provoz možný

Jihomoravští silničáři v pátek uzavřeli most na silnici druhé třídy v Tetčicích na Brněnsku. Je v havarijním stavu a jeho provoz dále není možný. Původně se měl zavřít až v září, zakázka na jeho opravu už je vysoutěžená a smlouva se stavební firmou uzavřená, řekl ředitel Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Roman Hanák. Nyní budou silničáři se zhotovitelem jednat o tom, zda existuje nějaké provizorní řešení, které by umožnilo ještě dočasný provoz starého mostu a zda by nešlo začít stavět dřív. Práce mají začít letos.
6. 5. 2022Aktualizováno6. 5. 2022, 14:24|

Nehoda blokovala dálnici u Chlumce nad Cidlinou, na kluzkých silnicích bourala auta od rána

Déle než dvě hodiny byla po podvečerní hromadné nehodě uzavřena dálnice D11 před Chlumcem nad Cidlinou ve směru na Hradec Králové. Havárií pěti osobních aut a kamionu vyvrcholil den plný nehod na kluzkých silnicích. Od rána sněžilo nebo padal déšť se sněhem, v podvečer byla kvůli nehodě zavřená i silnice I/13 u Rynoltic. Od pátečního večera platí i výstraha před náledím, tvořit se může celou noc a v sobotu ráno.
19. 3. 2021Aktualizováno19. 3. 2021, 21:25|

Stavební povolení pro městský okruh v Žabovřeské ulici v Brně platí. Silnice se rozšíří o dva pruhy

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) má pravomocné stavební povolení pro hlavní trasu Velkého městského okruhu v Brně v úseku Žabovřeská. Loni v červenci ho napadl spolek Voda z Tetčic. Silničáři kvůli tomu začali stavět pouze v bezprostředním okolí silnice. Ministerstvo dopravy odvolání zamítlo. Silnice se bude rozšiřovat ze dvou pruhů na čtyři.
31. 5. 2019|