TÉMA

spOLečně

Policie navrhla obžalovat účetní z olomoucké školy, která podle ní zpronevěřila 14,5 milionu korun

Kriminalisté podali návrh na obžalobu ze zpronevěry na bývalou účetní jedné z olomouckých základních škol. Ta podle policie zpronevěřila více než 14,5 milionu korun z prostředků školy, řekl policejní mluvčí Libor Hejtman. Žena na sociálních sítích uvěřila podvodníkovi, kterému později peníze určené na výplaty zaměstnanců školy posílala.
7. 12. 2022Aktualizováno7. 12. 2022, 13:13|

Další tři části hlavního města mají nového starostu. Praha 15 je ale zatím bez koalice

Starostou Prahy 15 se stal Michal Fischer (Společně pro Prahu 15, nestraník za ODS), rozhodli o tom ve středu zastupitelé. Podpořilo ho 16 z 31 zastupitelů. Piráti a členové Patnáctky náš domov (KDU-ČSL a Zelení) při volbě na protest odešli ze sálu, neboť v městské části žádné strany dosud neoznámily vznik nové koalice. Starostu má i Praha 4, stal se jím Ondřej Kubín (ODS). Ve funkci nahradil Irenu Michalcovou (ANO). Kubína podpořilo 23 ze 45 zastupitelů. Novou starostku zvolili i zastupitelé na Praze 1. Je jí Terezie Radoměřská z TOP 09. Vládnoucí koalici zde tvoří ODS, Piráti, TOP 09, ANO a Rezidenti 1.
9. 11. 2022Aktualizováno9. 11. 2022, 21:44|

Primátorem Olomouce bude i další čtyři roky Miroslav Žbánek z ANO

Zastupitelstvo Olomouce zvolilo primátorem lídra vítězného hnutí ANO Miroslav Žbánka, který stál v čele města i v uplynulých čtyřech letech. Žbánek byl jediným kandidátem na primátora. ANO v pondělí podepsalo koaliční smlouvu se zástupci hnutí ProOlomouc, Pirátů a spOLečně. Koalice má v pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu většinu 28 hlasů. Programové prohlášení městské rady bude zveřejněno do konce ledna příštího roku. V uplynulých čtyřech letech ANO v Olomouci vládlo s ODS, KDU-ČSL a spOLečně.
21. 10. 2022Aktualizováno21. 10. 2022, 11:45|

ANO v Olomouci podepsalo koaliční smlouvu s ProOlomouc, Piráty a spOLečně. Primátorem zůstane Žbánek

Vítězné hnutí ANO v Olomouci podepsalo koaliční smlouvu se zástupci hnutí ProOlomouc, Pirátů a spOLečně. Primátorem zůstane lídr ANO Miroslav Žbánek. Dohodnutá radniční koalice bude mít v pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu většinu 28 hlasů. Nové zastupitelstvo poprvé zasedne v pátek.
17. 10. 2022Aktualizováno17. 10. 2022, 13:03|

ANO půjde v Olomouci do koalice se spOLečně, ProOlomouc a Piráty

Vítězné ANO se v Olomouci rozhodlo jít do koalice s hnutím spOLečně, ProOlomouc a Piráty. Smlouva má být podepsána příští týden. Koalice bude mít v pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu většinu 28 hlasů. Po jednání klubu zastupitelů ANO to řekl primátor a lídr hnutí Miroslav Žbánek. Post primátora by měl podle předběžné dohody opět připadnout ANO. Uskupení SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) půjde do opozice. V uplynulých čtyřech letech ANO v Olomouci vládlo s ODS, KDU-ČSL a spOLečně.
30. 9. 2022|

V Olomouci zvítězilo ANO. Chce primátora, o koalici začne jednat v neděli

Komunální volby v Olomouci vyhrálo ANO, získalo 16 mandátů v zastupitelstvu, které má 45 členů. Druhé skončilo SPOLU s deseti mandáty. Třetí ProOlomouc a Piráti budou mít osm zastupitelů. Voleb se zúčastnilo 39,77 procenta voličů.
24. 9. 2022Aktualizováno25. 9. 2022, 00:03|

Tramvajová trať i odpadové centrum odloženy. Olomoucké radnici chybí peníze

Práce na prodloužení tramvajové trati na Nové Sady a stavba odpadového centra v Olomouci se zřejmě odloží. Radní schválili rozpočet na příští rok, který s těmito dvěma investicemi nepočítá. Město uvedlo, že bude raději investovat do oprav infrastruktury, jedná se například o rekonstrukci tramvajové trati v ulici 8. května. Návrh rozpočtu však ještě musí schválit zastupitelstvo.
12. 11. 2019|

V Polsku začaly volby. PiS míří k jasnému vítězství, opozici nepomáhá ani spojování sil

Vládní strana Právo a spravedlnost míří v nedělních parlamentních volbách v Polsku k jasnému vítězství. Těží především ze sociální politiky, která poprvé po pádu komunismu významněji pomohla chudší části společnosti. To vykrádá elektorát levicové opozice, která se v průzkumech potácí na třetím místě. Druzí liberálové zase podle mnohých jen kritizují a nenabízejí důvěryhodný pozitivní program. Opozici nepomáhá ani spojování sil. Lidé v neděli rozhodují o novém složení obou komor parlamentu.
11. 10. 2019Aktualizováno13. 10. 2019, 08:04|

Pavla Hekelu nahradí ve funkci náměstka olomouckého primátora Otakar Bačák z hnutí spOLečně

Novým náměstkem olomouckého primátora v pondělí zastupitelstvo zvolilo Otakara Bačáka z hnutí spOLečně. Funkce se uvolnila na konci května poté, co rezignoval Pavel Hekela ze stejného hnutí. Bačák se stal i novým členem zastupitelstva, když mu dali přednost čtyři předchozí náhradníci na kandidátce spOLečně. Nový náměstek primátora do května působil jako ekonomický náměstek ředitele Dopravního podniku města Olomouce.
17. 6. 2019Aktualizováno17. 6. 2019, 14:23|

Náměstek olomouckého primátora Pavel Hekela rezignoval. Nerozumí si se svými kolegy z hnutí spOLečně

Náměstek olomouckého primátora Pavel Hekela k pátku rezignoval na funkce v městské radě i zastupitelstvu. Zároveň ukončil členství v hnutí spOLečně, za které loni na podzim kandidoval do olomouckého zastupitelstva. Hekela své rozhodnutí zdůvodnil názorovými neshodami s hnutím spOLečně. O jeho nástupci rozhodne koalice v závěru příštího týdne.
31. 5. 2019|