TÉMA

Bernartice

Tendr na dostavbu D11 z Trutnova k hranicím se protahuje. Polsko svou část otevře už letos

Tendr na dostavbu dálnice D11 ve východních Čechách se protahuje. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) už poněkolikáté posunulo termín nabídek na stavbu. Zakázka se týká posledního úseku z Trutnova až k polským hranicím. ŘSD slibuje, že dálnici vybuduje včas. Stavbu má v plánu zahájit ještě v letošním roce. Polská strana však svoji část dálnice otevře mnohem dříve.
10. 5. 2023|

ŘSD chce postavit krátký úsek dálnice u polských hranic. Místní se obávají husté dopravy

Obce na Trutnovsku se obávají zahlcení dopravou z Polska. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chce totiž příští rok začít stavět tři kilometry dálnice D11 těsně u státních hranic. Krátký úsek má navázat na hotovou polskou dálnici a dopravu v Česku převést na silnici první třídy. Provizorní sjezd by měl být v katastru Královce, místní jsou však proti.
19. 12. 2022|

Oprava secesní perly se podle památkářů povedla. Tančírna v Račím údolí je kulturní památkou

Areál secesní tančírny s parkem v Račím údolí na Jesenicku, který dlouhá léta chátral a nakonec jej převzala a opravila obec Bernartice, byl zařazen na seznam kulturních památek. Památkáři z olomoucké pobočky Národního památkového ústavu (NPÚ) vyzdvihli jednak její architektonickou a historickou hodnotu, ale také přístup k její obnově. Původně se přitom plánovalo, že se památka rozebere a přestěhuje jinam.
19. 8. 2019|

Všechny americké konvoje už odjely z Česka

Všechny konvoje amerických vojáků, kteří jedou na cvičení do Rumunska a Maďarska, již opustily Českou republiku. Poslední z nich přejel hranici se Slovenskem kolem 5.30. Části konvoje ve čtvrtek způsobily velké komplikace na dálnici D1, cesta z Prahy do Brna se řidičům mohla protáhnout až o několik hodin.
31. 5. 2019Aktualizováno31. 5. 2019, 23:02|