TÉMA

Mazda

30 let zpět: Mazda před Parkhotelem

Pravděpodobně první autobazar v Československu zaměřený na prodeje vozů Mazda. Japonské automobily v československu vzbuzovaly pozornost, možná i proto, že na tehdejší poměry byly poněkud dražší.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
4. 11. 2020|

Škodovka představila model auta, které jede čistě na elektřinu. Zájem v Česku je však stále nízký

Automobilka Škoda Auto představila model, který je poháněný čistě elektrickou energií – Enyaq. Jde o první takový elektromobil vyráběný v Česku. Elektromobilů nebo takzvaných hybridů v zemi neustále přibývá, ve srovnání s ostatními evropskými státy je však Česko výrazně pozadu. Problém je zejména v tom, že chybí dobíjecí stanice, zákazníky odrazuje i vyšší cena.
1. 9. 2020|

Trump udeřil na Mexiko. Hodlá zvyšovat cla tak dlouho, než sousední stát zastaví příliv migrantů

Podle amerického prezidenta Donalda Trumpa uvalí Spojené státy od 10. června na veškeré zboží z Mexika pětiprocentní clo. Šéf Bílého domu tak chce sousední stát přimět k tomu, aby zastavil příliv migrantů do Spojených států. Pokud Mexiko podnikne konkrétní opatření, hodlá Trump cla zrušit. V opačném případě se mají každý měsíc zvýšit o pět procentních bodů. Mexický prezident v reakci vybídl k jednáním, do USA posílá ministra zahraničí.
31. 5. 2019Aktualizováno31. 5. 2019, 12:16|