TÉMA

Výstřel

Policista, kterému ve školce náhodně vystřelila zbraň, dostal napomenutí

Policista, kterému náhodně vystřelila na začátku března služební zbraň po besedě v přerovské mateřské školce, porušil předpisy a byl potrestán písemným napomenutím. České televizi to na základě žádosti o poskytnutí informace sdělil Petr Malacka z ředitelství olomoucké policie. Incident se stal na začátku března v mateřské škole Dvořákova, nikdo se nezranil.
7. 6. 2023|

Při besedě ve školce policista náhodně vystřelil. Všichni jsou v pořádku

V jedné z přerovských mateřských škol ve čtvrtek při besedě s dětmi policista při manipulaci se zbraní náhodně vystřelil. Při incidentu se nikdo nezranil, okolnosti vyšetřuje odbor vnitřní kontroly. Podle zástupců přerovské radnice se událost odehrála v mateřské škole v Dvořákově ulici. Besedy s policisty se podle informací ČTK zúčastnilo dvanáct předškoláků, součástí byla i ukázka rozložení a složení zbraně. Zbraň policistovi vystřelila po přednášce.
2. 3. 2023Aktualizováno2. 3. 2023, 18:39|

Stovka lidí se pokusila překonat polsko-běloruskou hranici, policie v oblasti našla mrtvého Syřana

Polská policie nalezla u hranic s Běloruskem tělo mladého Syřana. Příčina jeho smrti zatím nebyla zjištěna, informovala na Twitteru policie Podleského vojvodství. Ve stejné oblasti se v noci na sobotu pokusila překročit hranice zhruba stovka migrantů. Bělorusové zde podle polských pohraničníků strhli část improvizovaného hraničního plotu. Na běloruské straně hranice s Polskem táboří několik tisíc migrantů, kteří se snaží dostat do Evropské unie.
13. 11. 2021Aktualizováno13. 11. 2021, 21:37|

V Plzni testují čidla, která rozeznají výstřel. Mají pomoci policii

Speciální čidla, která na ulici rozeznají zvuk výstřelu nebo volání o pomoc a spustí poplach, by už brzy mohla pomáhat policistům i strážníkům. Nyní je testují v Plzni. Prověřili je tam už i v praxi, když se v centru města minulý týden poprali dva muži a následně jeden z nich vystřelil. Plzeň se zřejmě stane prvním městem v Evropě, které takovou technologii využije.
29. 10. 2021|

Premiér nechce měnit člena ochranky, který vystřelil v letadle. Je pečlivý a seriózní, vysvětlil

Premiér Andrej Babiš (ANO) nebude požadovat výměnu člena policejní ochranky, který pravděpodobně nedopatřením vystřelil na palubě armádního letadla. Babiš ho označil za velice pečlivého a seriózního člověka, který svou profesi bere velice vážně. „Já bych chtěl, aby pokračoval,“ řekl premiér v rozhovoru pro server Blesk.cz. Nikomu na palubě se při incidentu nic nestalo.
30. 5. 2019|