TÉMA

Tlumačov

Po ozbrojených mužích v pohraničí Plzeňského kraje pátrají čeští a němečtí policisté

Do domu v obci v Plzeňském kraji poblíž hranic s Německem v noci vnikli ozbrojení muži a spoutali tam několik lidí. Policisté z České republiky i Německa po nich pátrají, do akce nasadili i vrtulník, sdělila policejní mluvčí Dagmar Brožová. Další informace zatím poskytovat nechce. Záchranná služba na místě nezasahovala, uvedla mluvčí Mária Svobodová. Podle zpravodajského webu iDNES se událost stala v Tlumačově na Domažlicku.
12. 4. 2024|

Česká justice musí znovu rozhodnout o náhradě za vyvlastněné pozemky. Podle soudu ve Štrasburku chybovala

Ústavní soud obnovil řízení o výši odškodnění za vyvlastněné pozemky kvůli stavbě rychlostní silnice mezi Olomoucí a Břeclaví. Rozhodl tak na základě rozsudku Evropského soudu pro lidská práva, podle kterého české úřady při vyčíslení náhrady za vyvlastněné nemovitosti poškodily práva majitelů. Vyplývá to z rozhodnutí Ústavního soudu, které má Česká televize k dispozici. Majitelé pozemků se o výši odškodnění soudili od roku 2005. Jejich ústavní stížnost soud zamítl na podzim roku 2012.
27. 3. 2023|

Policie hledá zloděje, který z železniční trati u Otrokovic krade bronzová zemnicí lana

Policisté z Otrokovic na Zlínsku vyšetřují krádeže bronzových zemnicích lan, která mizí z různých míst podél železniční trati mezi Otrokovicemi a Tlumačovem. Další oznámení o stejné krádeži přijali policisté ve středu ráno, celková škoda dosáhla téměř sedmdesáti tisíc korun, sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
15. 3. 2023|

Vlaky na Zlínsku kvůli poruše na trati stále nabírají zpoždění. Opravy mohou trvat týdny

Kvůli závadě na trakčním vedení některé vlaky na Zlínsku nabírají zpoždění. Za zkrat a stržení vedení může úterní pochybení nákladního dopravce, který nerespektoval návěstidlo. Na trati mezi Napajedly a Tlumačovem je podle mluvčího Správy železnic (SŽ) Dušana Gavendy od čtvrtečního rána obnovený dvoukolejný provoz. Kvůli poškození zabezpečovacího zařízení je však doprava omezená a vlaky se mohou při průjezdu zpozdit i v řádu desítek minut. Nefungují i některé přejezdy.
9. 6. 2022|

Srážku vlaků u Tlumačova na Zlínsku způsobilo pochybení dozorce výhybek

Srážku dvou nákladních vlaků u Tlumačova na Zlínsku z letošního února způsobilo pochybení dozorce výhybek. Vyplývá to ze závěrečné zprávy o výsledcích šetření mimořádné události, kterou zveřejnila Drážní inspekce. Na ukončení zjišťování příčin nehody, která si vyžádala škodu přesahující 14,7 milionu korun a jedno zranění, upozornil server Zdopravy.cz.
13. 12. 2021|

Ani 24 let od ničivých povodní nemá Tlumačov ochranu před velkou vodou

Od povodní z července 1997, které poničily velkou část Moravy a východních Čech, uplynulo 24 let. Většina postižených měst kolem řeky Moravy už je proti podobné katastrofě chráněna. Pořád ale zbývají místa, kde protipovodňová opatření zůstávají jen na papíře. Jedním z nich je Tlumačov na Zlínsku.
15. 7. 2021|

Koně v Tlumačově dostávají speciální stravu. Má zvýšit jejich výkon i zlepšit zdraví

Dlouhodobá fyzická aktivita u závodních koní vede k poškození jejich srdečních svalů, jater a narušuje také jejich metabolismus. Vědci z Mendelovy univerzity v Brně přímo v praxi zkoumají, jak se dá zátěž zmírnit. Vyžaduje to speciální stravu, ale také sledování životních funkcí zvířete. Výzkum by mohl pomoci také dalším zvířatům, dokonce i lidem.
20. 5. 2021|

U Otrokovic opět jezdí vlaky, zatím se sníženou rychlostí

Na trati mezi Otrokovicemi a Tlumačovem na Zlínsku už jezdí vlaky po obou kolejích.  Soupravy projíždějí sníženou rychlostí, uvedla mluvčí Správy železnic Kateřina Šubová. Po jedné koleji mohly vlaky kolem místa srážky projíždět od sobotního rána.
6. 2. 2021Aktualizováno6. 2. 2021, 16:43|

Na hlavním koridoru se srazily dva nákladní vlaky. Dopravu u Otrokovic zajišťují autobusy

Srážka dvou nákladních vlaků na Zlínsku zastavila v noci na pátek dopravu na jednom z hlavních železničních koridorů v Česku. Provoz mezi Tlumačovem a Otrokovicemi nedaleko Zlína je přerušený, na trase jezdí náhradní autobusy. Dva vozy jednoho z vlaků vykolejily, příčina nehody se vyšetřuje. Podle mluvčí Správy železnic (SŽ) Nely Friebové by mohlo jít o selhání lidského faktoru na straně zaměstnanců SŽ.
5. 2. 2021Aktualizováno5. 2. 2021, 12:30|

U Tlumačova se srazil autobus s dodávkou. Při nehodě se zranilo pět lidí

U Tlumačova na Zlínsku se ve středu po poledni srazil autobus městské hromadné dopravy s dodávkou. Při nehodě se zranilo pět lidí, nejvážněji řidič dodávky. V autobuse bylo v době nehody třicet cestujících. Silnice I/55 poblíž čerpací stanice Skalka je zatím průjezdná, ale policisté ji mohou kvůli vyšetřování dočasně uzavřít.
29. 5. 2019|