TÉMA

Michal Dlouhý

Dva policejní pyrotechnici půjdou kvůli výbuchu muničního skladu v Bílině před soud

Státní zastupitelství podalo obžalobu na dva policejní pyrotechniky kvůli výbuchu muničního skladu v Bílině na Teplicku v roce 2020. Za obecné ohrožení z nedbalosti jim v případě prokázání viny hrozí šest měsíců až pět let vězení nebo zákaz činnosti.
30. 3. 2023|

Nový zásadní důkaz v případu výbuchu muničního skladu v Bílině. GIBS obnovuje vyšetřování

V případu výbuchu muničního skladu v Bílině se objevil nový důkaz, přednesl jej jeden z obviněných. Státní zástupce proto vrátil Generální inspekci bezpečnostních sborů (GIBS) věc k doplnění. Nová lhůta pro vyšetřování poběží do února. Informaci ČT potvrdilo Státní zastupitelství v Ústí nad Labem. Letos v listopadu obvinili kriminalisté dva bývalé policejní pyrotechniky. Podle deníku Právo jde o ředitele policejních pyrotechniků Michala Dlouhého a jeho podřízeného. Sklad vybuchl v září 2020, nedošlo při něm k žádnému zranění.
22. 12. 2022|

Kvůli výbuchu muničního skladu v Bílině navrhla policie obžalovat dva bývalé policejní pyrotechniky

Policisté navrhli obžalovat dva bývalé policejní pyrotechniky kvůli předloňskému výbuchu muničního skladu v Bílině na Teplicku. Státní zástupce by měl o návrhu rozhodnout do konce roku. ČT to řekl náměstek ústeckého krajského státního zástupce Dan Anděl. Podle deníku Právo čelí obvinění bývalý ředitel policejních pyrotechniků Michal Dlouhý a jeden z jeho podřízených. Muniční sklad vybuchl v září 2020, nikdo při tom nebyl zraněn.
28. 11. 2022|

Jan Žižka vtrhl do kin. Víc než fakta ho zajímají emoce

Velkofilm Jan Žižka vypráví o vzestupu slavného vojevůdce. Podle tvůrců nejde ale o jeho biografii, husitský hejtman byl jen inspirací pro historický snímek s mezinárodním hereckých obsazením. Režisér Petr Jákl ho natočil v Česku s americkým hercem Benem Fosterem v titulní roli a hollywoodskými ambicemi. Rozpočet téměř půl miliardy korun dělá z Jana Žižky dosud nejdražší tuzemský film.
9. 9. 2022|

Za likvidaci výbuchů ve Vrběticích dostalo vyznamenání 130 lidí

Vyznamenání sto třiceti policistů, hasičů, záchranářů a vojáků ve Vlachovicích na Zlínsku udělalo formální tečku za likvidací výbuchů muničních skladů ve Vrběticích v roce 2014. Šlo o největší, nejdražší a také nejdelší bezpečnostní opatření v dějinách Česka. Co ale ještě zdaleka neskončilo, je vyšetřování příčin explozí.
1. 11. 2021|

Ceny za dabing si vysloužili Šťastný a Hybnerová a také půl století starý Dinosaurus

V sobotu se v Přelouči pošestadvacáté udělovaly Ceny Františka Filipovského za dabing. Hlavní ocenění v kategoriích nejlepší ženský a mužský herecký výkon si odnáší Vanda Hybnerová a Jan Šťastný.
20. 9. 2020|

Čištění Vrbětic od munice skončí do června. Pyrotechnikům zbývá nejtěžších 50 hektarů

Zásah policie ve Vlachovicích-Vrběticích na Zlínsku, kde v roce 2014 vybuchly dva sklady s municí, zřejmě skončí ve druhém čtvrtletí příštího roku. Policisté a pyrotechnici nadále pracují v okolí druhého vybuchlého skladu, od rozmetané munice jim zbývá vyčistit 48,5 hektaru pozemků.
16. 10. 2019|

Práce hraček nikdy nekončí, čeká je proto čtvrtá Toy Story

Tom Hanks jako kovboj Woody nebo Tim Allen coby Buzz Rakeťák se vrací v dalším příběhu hraček. Toy Story 4 začnou kina ve Spojených státech vyprávět příští týden, tuzemští diváci si na nové animované dobrodružství musí počkat na začátek srpna.
14. 6. 2019|

Nad Národním divadlem létá rakev a nad Švandovým krouží kritici

Co se děje v zákulisí během posledního rozloučení v Národním divadle? A jakou cenu může mít Cena Thálie? Do divadelního zákulisí nechává (sebe)kritiky nahlédnout novinka Švandova divadla. Komedii Smrt mu sluší napsal a režíroval ředitel této pražské scény Daniel Hrbek.
29. 5. 2019|