TÉMA

Oliver Twist

Osiřelého Olivera Twista se ujali v ostravském muzikálu

Sirotek Oliver Twist svůj příběh poprvé prožil v románu Charlese Dickense a od té doby nesčetněkrát v divadelních i filmových adaptacích. V šedesátých letech minulého století Lionel Bart napsal muzikál Oliver! V Česku ho nyní nastudovalo Národní divadlo moravskoslezské, teprve jako druhá tuzemská scéna. Důvodem je mimo jiné náročnost hereckého obsazení, v hlavních rolích převažují dětští herci.
12. 10. 2023|

Dotýkat se hvězd. Eva „FitzPilarová“ dala české popkultuře švih amerického swingu

Písně, kterým v půli šedesátých let propůjčila hlas, mohou s odstupem půl století fungovat jako soundtrack jedné éry. Svižné swingové melodie i romantické duety v čele s Ach, ta láska nebeská patří do zlatého fondu českých rádií a z Evy Pilarové vytváří jednu z výrazných tváří tuzemské pop music posledních pěti dekád. Dráhu zpěvačky, která zemřela v sobotu nad ránem ve věku osmdesáti let, připomíná web ČT24 v aktualizovaném profilu.
14. 3. 2020|

Šibydibyšibydibypápápam. Eva Pilarová slaví osmdesátiny

Písně, kterým v půli šedesátých let propůjčila hlas, mohou s odstupem půl století fungovat jako soundtrack jedné éry. Svižné swingové melodie i romantické duety v čele s Ach, ta láska nebeská patří do zlatého fondu českých rádií a z Evy Pilarové vytváří jednu z výrazných tváří tuzemské populární hudby uplynulého půlstoletí. Nezaměnitelná interpretka slaví 9. srpna osmdesáté narozeniny.
9. 8. 2019|