TÉMA

Conseq

Pardubický pivovar mění majitele. V areálu by mohlo vzniknout i nové bydlení

Staropramen prodává pardubický pivovar. Dějiny vaření piva v městě perníku tak zřejmě definitivně končí. Dosavadní majitel zrušil výrobu v Pardubicích loni v březnu a nový majitel nemá s vařením nic společného – bude jím investiční společnost Conseq Funds. Město, které se samo o odkup areálu neucházelo, dalo již dříve najevo, že počítá se změnou územního plánu, která umožní přestavět průmyslový objekt na obytný.
18. 1. 2024|

Silná koruna zlevňuje dovolené i dovoz zboží. Podle analytiků dosáhla vrcholu

Kurz české koruny zůstával celé první pololetí na silné úrovni. Díky tomu Čechům zlevňují třeba dovolené. Výhodnější je také dovoz drahých surovin a zboží. Naopak hůře jsou na tom firmy, které exportují do ciziny. Tuzemské platidlo ale podle analytiků i centrální banky nejspíše dosáhlo svého vrcholu a dále posilovat nebude. Tento týden česká měna oslabila na nejnižší hodnoty za poslední čtyři měsíce, euro tak bylo skoro za 24 korun.
9. 7. 2023|

Transformované penzijní fondy opět zaostaly za inflací. Střadatelům loni vydělaly průměrně 0,7 procenta

Transformované penzijní fondy loni vydělaly klientům spořícím si na důchod v průměru 0,7 procenta, žádný z nich nepřekonal inflaci, která činila 2,1 procenta. O rok dříve tyto fondy při inflaci 2,5 procenta připsaly klientům v průměru výnos 0,6 procenta. Vyplývá to z ankety ČTK mezi penzijními společnostmi. V transformovaných fondech bylo na konci roku 3,47 milionu účastníků.
28. 5. 2019|