TÉMA

Liberální institut

Češi budou letos stejně jako loni pracovat na stát nejdéle od roku 2000, spočítal Liberální institut

Den daňové svobody připadá letos podle výpočtů Liberálního institutu na 25. června, loni to bylo 24. června. Češi totiž budou letos na stát pracovat stejně jako loni 175 dní, informoval Liberální institut. Společně s loňským rokem jde tak o daňově nejméně svobodný rok od roku 2000, kdy institut začal tento údaj počítat. Jako den daňové svobody se označuje pomyslný okamžik, od kterého jde veškerá mzda na konto občana. Do té doby jeho příjem připadá státu.
25. 5. 2021Aktualizováno25. 5. 2021, 13:46|
Doporučujeme

Bitcoin ani po minulém propadu neumřel a zvednul se. To ho činí zajímavým už i pro velké firmy, říká odborník

Prudce nahoru a pak stejně intenzivně dolů. Zatímco na konci minulého týdne se bitcoin vyšplhal na cenu vyšší než 41 tisíc dolarů (884 700 korun), zpočátku týdne byl už zase pod 34 tisíci. Pro kryptoměny asi nic nezvyklého, pokud se ohlédneme zpětně. Přesto, je tentokrát něco jinak? Může za to pandemie? A především, co bude s digitálními měnami dál – na to vše odpovídal ekonom a expert na kryptoměny Dominik Stroukal.
14. 1. 2021|

Od úterý už nebudou v obchodech vyhrazené hodiny pro seniory, rozhodla vláda

Česko v pondělí zažívá poslední velkou vlnu rozvolňování. Některá pravidla zůstávají v platnosti v Moravskoslezském kraji. Kvůli lokálnímu ohnisku ale nehrozí izolace Karviné, ujišťuje hejtman Ivo Vondrák (ANO). Odpoledne vláda rozhodla, že od úterý přestane v Česku platit omezení, podle kterého mohou do větších obchodů potravin mezi 8:00 a 10:00 jen lidé starší 65 let. Dále kabinet rozhodl, že kontroly na hranicích s Rakouskem a Německem budou od následujícího dne pouze namátkové, se zeměmi se otevřou všechny silniční a železniční přechody.
25. 5. 2020Aktualizováno25. 5. 2020, 20:31|

Podle Liberálního institutu je úterý dnem daňové svobody v Česku. Na stát nejdéle vydělávají Francouzi

Podle Liberálního institutu je úterý 28. května dnem daňové svobody v Česku. Jde o pomyslný okamžik, od kterého jde veškerá vydělaná mzda na konto občana. Loni to bylo o pět dní dříve, Česko si tak v tomto ohledu pohoršilo. Jinou metodiku využívá společnost Deloitte, podle ní nastane u nás den daňové svobody až 23. června.
28. 5. 2019|