TÉMA

CETIN

Evropská komise přijala závazky firem T-Mobile, O2 a CETIN v kauze kolem sdílení sítí

Evropská komise přijala závazky, které čeští mobilní operátoři T-Mobile a O2 a provozovatel telekomunikační infrastruktury CETIN nabídli s cílem urovnat obvinění z omezování hospodářské soutěže, jež souvisí s jejich dohodou o sdílení sítí. Komise o tom informovala v pondělí. Podle agentury Reuters tak ukončila vyšetřování těchto podniků. Podle Vodafonu, který si na operátory stěžoval, Komise opět potvrdila, že sdílení bylo protisoutěžní.
11. 7. 2022Aktualizováno11. 7. 2022, 18:18|

UNESCO kritizuje rozvlněné věže na pražském Žižkově, Jiřičná musí návrh změnit

Návrh rozvlněných věží s výškou až 100 metrů v projektu Centrum Nového Žižkova v Praze 3 musí architektka Eva Jiřičná změnit. Rozhodla o tom světová organizace UNESCO. Ve svém stanovisku požaduje, aby nové stavby na místě dřívějšího areálu Telecomu s 96 metrů vysokou telekomunikační věží nepřesahovaly okolní zástavbu, mohou tak být vysoké maximálně 54 metrů. Na setkání s novináři to řekl Dušan Kunovský, majitel developerské společnosti Central Group, která areál vlastní.
23. 6. 2021|

CETIN uzavřel miliardový kontrakt na výstavbu sítě 5G s Ericssonem

Největší tuzemský vlastník telekomunikační infrastruktury CETIN ze skupiny PPF uzavřel kontrakt o výstavbě sítě 5G a modernizaci svých stávajících mobilních sítí s firmou Ericsson. Celková hodnota zakázky a částka, kterou CETIN bude do modernizace své mobilní přístupové sítě a do výstavby 5G investovat, dosahuje řádu miliard korun, uvedly firmy. Hodnotu blíže neupřesnily.
18. 11. 2020Aktualizováno18. 11. 2020, 12:17|
Huawei

Nejbohatší Čech ubezpečoval šéfa Senátu, že případné sankce vůči čínské Huawei dodrží

Majoritní akcionář investiční skupiny PPF Petr Kellner v pondělí jednal s předsedou Senátu Jaroslavem Kuberou (ODS) mimo jiné o bezpečnosti telekomunikačních sítí. Ubezpečil mě, že jeho firmy budou dodržovat případná omezení pro čínskou firmu Huawei, uvedl k tomu Kubera.
27. 5. 2019|