TÉMA

Martin Herman

Středočeský zastupitel se má omluvit hejtmance, na Facebooku ji spojil s korupční kauzou

Středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN) nepravomocně vysoudila omluvu od krajského zastupitele Martina Hermana (ANO), který se ji snažil spojit s korupční kauzou Dozimetr. Kolínský okresní soud také Hermanovi nařídil, aby ze svého facebookového profilu smazal příspěvky, v nichž tvrdil, že hejtmanka v kauze figuruje. Herman po vyhlášení rozsudku uvedl, že se zřejmě odvolá.
9. 4. 2024Aktualizováno9. 4. 2024, 18:24|

Pecková očekává, že ANO zaplatí odstranění plakátů, které ji spojují s kauzou Dozimetr

Středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN) očekává, že ANO zaplatí náklady na odstranění plakátů na krajském úřadu, které ji spojují s korupční kauzou Dozimetr, a postaví se kauze čelem. Mladík, který podle záznamů z kamer letáky rozvěšoval, se do budovy dostal spolu s marketingovým specialistou ANO Danielem Köpplem. Krajští zastupitelé ANO účast na vylepování plakátů odmítají, řekl místopředseda zastupitelského klubu ANO Martin Herman. Věcí se zabývá pražská policie, zatím nestanovila právní kvalifikaci.
13. 11. 2023Aktualizováno13. 11. 2023, 16:38|

Středočeští zastupitelé zvolili náměstkem pro finance starostu Kolína Kašpara

Středočeští zastupitelé zvolili novým hejtmančiným náměstkem pro finance a dotace kolínského starostu Michaela Kašpara (STAN). Nahradil Věslava Michalika (STAN), který 12. června zemřel. Michalikovu agendu dočasně zastával radní pro veřejnou dopravu Petr Borecký (STAN). Kašpar, který byl nedávno opět zvolen do čela kolínské radnice, je neuvolněným členem rady kraje, tedy bez nároku na plný plat. Opozice za ANO to kritizovala, podle ní by měl náměstek pro finance pracovat na plný úvazek.
31. 10. 2022|

Pod falešným jménem tiskl kolínský radní útočné letáky o Rakušanovi. Teď ho odvolali z kontrolního výboru

Zastupitelé Kolína v pondělí odvolali z funkce předsedu kontrolního výboru zastupitelstva Martina Hermana (ANO). Důvodem jsou letáky, kterými Herman před loňskými komunálními volbami zaútočil na starostu Kolína Víta Rakušana (Změna pro Kolín). Podle Rakušana obsahovaly nepravdivé informace.
27. 5. 2019|