TÉMA

Poprad

Blíží se nejkomplikovanější slovenské volby. Regiony budou vybírat historicky nejvíce kandidátů

Na Slovensku se blíží regionální volby, při nichž kandiduje rekordní počet uchazečů. Vůbec poprvé bude v sobotu 29. října možné zároveň vybírat vedení obcí i krajů. I proto strany v kampani volí nejrůznější formy, jak voliče zaujmout.
27. 10. 2022|

Epidemie na Slovensku zrychluje, téměř třetina země zamířila do uzávěry

Téměř třetina Slovenska jde kvůli další vlně covidu-19 do uzávěry. Tempo šíření koronaviru tam výrazně zrychluje. Denní přírůstky nakažených se pohybují kolem pěti tisíc a roste i počet hospitalizovaných s touto nemocí. Škol se zatím uzávěry netýkají, opatření však zasáhnou turismus. Zájem o očkování se v zemi stále nezvedá, přiblížil zpravodaj České televize na Slovensku Petr Obrovský.
1. 11. 2021|

Dům po výbuchu v Prešově rozebere demoliční bagr z Česka. Hotovo má být do Vánoc

Do Prešova na východním Slovensku dorazil z České republiky mohutný demoliční stroj, který bude rozebírat horní podlaží dvanáctipatrového obytného domu poškozeného výbuchem plynu a následným požárem z minulého týdne. Oznámila to slovenská média. Bourací práce mají začít počátkem příštího týdne a potrvají zhruba čtyři dny.
14. 12. 2019|

V Popradu byl nalezen pobodaný prokurátor, je mimo ohrožení života

Ve slovenském Popradu byl nalezen pobodaný náměstek okresní prokuratury Ján Škovránko. Podle informací médií je mimo ohrožení života. Premiér Peter Pellegrini požádal policii o co nejrychlejší prošetření případu. Podle vyjádření generální prokuratury nyní orgány činné v trestním řízení pracují s verzí, která nepotvrzuje cizí zavinění.
28. 11. 2019Aktualizováno28. 11. 2019, 12:06|
Volby do Evropského parlamentu 2019

Vyzval Kisku k vystěhování a čelil skandálu s drogami. Teď bývalý soudce zasedne ve Štrasburku

Na Slovensku v evropských volbách uspěl také Miroslav Radačovský. Bývalý soudce, který kandidoval za krajně pravicové kotlebovce, loni rozhodl v neprospěch prezidenta Andreje Kisky spor o vlastnictví pozemku pod Vysokými Tatrami. Následně hlavu slovenského státu vyzval k rezignaci a k vystěhování z vlasti. Budoucí europoslanec vedle toho v minulosti čelil obvinění z přechovávání drog a nedovoleného ozbrojování.
27. 5. 2019|