TÉMA

Kanceláře

Španělské veřejné budovy budou muset šetřit energiemi, opozice to odmítá

Španělsko navzdory protestům krajů od středy zavádí povinná opatření na úsporu energie. V létě veřejné budovy nesmějí příliš chladit a v zimě příliš vytápět. V noci musejí mít výkladní skříně a kanceláře zhasnuto. Opozice a její šéfové regionálních vlád odmítají zaváděná pravidla dodržovat.
10. 8. 2022|

Konec „skleněného pekla“. Plzeň schválila smlouvu, díky které se zbaví největší nepovolené stavby

Plzeňští zastupitelé schválili smlouvu s developery, díky které zmizí z města největší nepovolená stavba – bývalý autosalon Carimex. Trosky sedmipodlažní budovy na Rokycanské třídě, které Plzeňané říkají „skleněné peklo“, hyzdí město už skoro čtvrt století. Objekt nahradí komplex budov s byty, obchodním centrem a kancelářemi. Postaví je místní developeři InterCora a BC Real. Dohodu o narovnání a spolupráci v nejbližších dnech podepíše všech pět smluvních stran, řekl primátor Pavel Šindelář (ODS).
9. 5. 2022|

Truchlíme nad ekonomikou, abychom netruchlili nad mrtvými, myslí si Tomáš Sedláček

Ekonomika by po citelném propadu z roku 2020 měla letos růst. Makroekonomické výhledy, které porovnává ministerstvo financí, odhadují v průměru něco přes tři procenta. Klesnout by naopak měla inflace, která by se mohla přiblížit cíli České národní banky –⁠ tedy dvěma procentům. O výhledech na následující rok hovořil v pořadu Události, komentáře ekonom Tomáš Sedláček.
12. 1. 2021|

Brněnská Vlněna znovu ožívá. Do nových budov se stěhují první firmy

První část přestavby areálu brněnské Vlněny skončila. Namísto výroby textilií se tam pomalu stěhují různé IT firmy, nadnárodní společnosti a obchody. Nové centrum má po celkovém dokončení sloužit až deseti tisícům lidí. V celém areálu zůstala jen jedna původní budova, nově zrekonstruovaný Bochnerův palác. Developer za přestavbu Vlněny utratil přes tři miliardy korun.
19. 8. 2019|

Boj o termostat v kancelářích. Ženy jsou při vyšších teplotách produktivnější, muži fungují opačně

Ženy si často stěžují, že jim nevyhovují teploty v kanceláři – nejvíce na to, že je tam nastavená klimatizace na příliš nízké teploty. Nový výzkum potvrzuje, že jejich stížnosti jsou zcela oprávněné.
24. 5. 2019|