TÉMA

Jan Hrušínský

Zemřela Jana Hlaváčová, divadelní a filmové herečce bylo 85 let

Ve věku 85 let během sobotního večera zemřela divadelní a filmová herečka Jana Hlaváčová. Pražská rodačka ztvárnila desítky rolí v Národním divadle (ND) nebo v Divadle na Vinohradech. Známá je také z filmové série režiséra Dušana Kleina „o básnících" i mnoha televizních seriálů. O úmrtí herečky informoval mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk.
14. 1. 2024Aktualizováno14. 1. 2024, 14:56|

Jiřina Bohdalová končí s divadlem

Jiřina Bohdalová ukončila své působení v divadle. Na sociálních sítích to uvedl herec a ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský. Dvaadevadesátiletá herečka tak podle něj učinila na doporučení svého kardiologa. Bohdalová Na Jezerce v poslední době účinkovala ve hře Gin Game s Milanem Kňažkem.
6. 10. 2023|

Nový PES zohlední zaplněnost nemocnic, otevření sportovišť či divadel podmíní testem. Vláda jej projedná v pondělí

Kabinet sice neprojednal změny v tabulce opatření protiepidemického systému (PES), ale již je docela zřejmé, co by chtěl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) změnit. Na dílčí uvolnění se může těšit kultura, sport a možná i školy. Promění se i výpočet rizikového skóre, úvahy o rozvolňování restrukcí ale zřejmě zmrazí aktuální počty hospitalizovaných. Změny budou účinné od 1. února, pokud je vláda schválí.
22. 1. 2021|

Jiřina Bohdalová a Milan Kňažko hrají jako o život

Divadlo Na Jezerce si pro předvánoční premiéru vybralo slavnou hru Gin Game amerického autora D. L. Coburna. Hlavní a jediné role v tragikomickém příběhu o vášni hráče a štěstí začátečníka ztvárnili Jiřina Bohdalová a Milan Kňažko.
6. 12. 2019|

Objevuj a poznávej, radí Zlín Film Festival. Zlatý střevíček obuje i Karel Gott

Odstartoval už 59. ročník Zlín Film Festivalu. Nejstarší a největší světová akce věnovaná filmům pro děti a mládež na zahájení uvedla premiéru českého snímku TvMiniUni: Zloděj otázek, který vznikl v produkci dětského kanálu České televize ČT :D. Festival tradičně udělí několik cen, z nichž jednu obdrží také zpěvák Karel Gott.
24. 5. 2019|