TÉMA

Dražůvky

Policie uzavřela vyšetřování střelby v Dražůvkách. Skončila i sbírka pro pozůstalé

Policie odložila případ střelby v Dražůvkách na Hodonínsku, při které útočník zabil místostarostu obce i sebe. Uzavřel se také transparentní účet, částku téměř milion čtyři sta tisíc brzy dostane pozůstalá rodina. Svaz měst a obcí a Sdružení místních samospráv dál požadují, aby se změnil systém spolupráce policie a úřadů. Policie si představitele radnic zve k podobným zásahům jako nezúčastněné osoby.
24. 1. 2020|

Policisté při zásahu v Dražůvkách, při kterém zemřel místostarosta obce, postupovali podle inspekce správně

Postup hlídky při střelbě v Dražůvkách na Hodonínsku byl podle policejní inspekce v pořádku. Šetření květnové tragédie uzavřela v těchto dnech. Na místě zemřel kromě útočníka i místostarosta obce, který policii při návštěvě jeho domácnosti asistoval jako takzvaná nezúčastněná osoba.
22. 7. 2019|

S policií by k zásahům neměl chodit starosta, reagují na neštěstí v Dražůvkách samosprávy

S policisty by do budoucna neměli k zásahům chodit starostové či místostarostové jako nezúčastněné osoby. Jejich přítomnost je v současnosti nutná například při vstupu na cizí pozemek. V reakci na tragédii v Dražůvkách na Hodonínsku, kde pachatel zabil místostarostu, to uvedli předsedové Svazu měst a obcí ČR František Lukl a Sdružení místních samospráv Stanislav Polčák.
4. 6. 2019|

Na pomoc rodině zastřeleného místostarosty Dražůvek vznikne sbírka

Svaz měst a obcí a Sdružení místních samospráv vyhlásí sbírku pro pozůstalé po zastřeleném místostarostovi Dražůvek. Dar dvacet tisíc korun jim už dala obec. Místostarostu v pátek zastřelil kvůli sousedskému sporu jeden z obyvatel obce, pak spáchal sebevraždu.
27. 5. 2019|

Po střelbě v Dražůvkách zůstali na místě dva mrtví. Zabarikádovaný muž a místostarosta

Po střelbě v Dražůvkách na Hodonínsku zůstali na místě podle informací České televize dva mrtví. Jedním z nich je zabarikádovaný muž, druhým místostarosta obce. Ani jednomu už záchranáři nedokázali pomoci.
24. 5. 2019Aktualizováno24. 5. 2019, 21:32|