TÉMA

Kancelář

Zeman může dál úřadovat ze své kanceláře. Nepochybil, když byt využíval i pro pracovní účely

Úřad městské části Praha 6 ukončil prověřování provozu kanceláře bývalého prezidenta Miloše Zemana v bytě v Jaselské ulici. Zabýval se tím, zda jednotka zkolaudovaná jako bytová může sloužit i k pracovním účelům. Došel přitom k závěru, že k přestupku nedošlo a rekolaudace bytu na kancelář není potřeba. České televizi informaci sdělil mluvčí úřadu Marek Zeman. Byt pronajal spolek Přátelé Miloše Zemana, který vede bývalý hradní kancléř Vratislav Mynář. Úřadu sdělili, že se objekt využívá k bydlení.
7. 8. 2023|

Německý soud potvrdil, že exkancléř Schröder nemá nárok na placenou kancelář

Někdejší německý kancléř Gerhard Schröder nemá nárok na kancelář v sídle Spolkového sněmu. Ve čtvrtek o tom rozhodl berlínský správní soud, na který se Schröder loni obrátil poté, co mu kvůli jeho vazbám na Rusko a ruského prezidenta Vladimira Putina rozpočtový výbor parlamentu odebral peníze na kancelář a personál. Schröderovi, který se v Německu stal značně spornou postavou, původně hrozilo i vyloučení z jeho domovské sociální demokracie (SPD). Stranickému postihu se ale nakonec vyhnul.
4. 5. 2023Aktualizováno4. 5. 2023, 19:53|

Vláda navrhuje uzákonit možnost práce z domova pro některé zaměstnance

Firmy už běžně nabízejí svým zaměstnancům práci z domova – pokud to profese umožňuje. Takzvaný home office má teď být zakotvený i v zákoně. Podle novely schválené vládou o něj mohou zaměstnavatele požádat třeba těhotné ženy nebo ti, kdo pečují o blízkou osobu.
30. 4. 2023|

Zeman zahájil činnost v nové kanceláři. Úřadovat v ní bude jednou v týdnu

Bývalý prezident Miloš Zeman ve středu zahájil činnost v nové kanceláři v Jaselské ulici v Praze. V doprovodu ochranné služby do ní přijel v 11:00. V nové kanceláři, kterou má pronajatou od pražského arcibiskupství, plánuje pracovat jeden den v týdnu. Bude v ní přijímat návštěvy nebo poskytovat rozhovory.
19. 4. 2023|

Pojízdné kanceláře pro uprchlíky využívají i Ukrajinci žijící v Česku dlouhodobě. Zájem o vyřízení dokladů je velký

V České republice funguje šest pojízdných kanceláří pro uprchlíky, které poslala ukrajinská vláda. Imigrační úředníci vyřizují žádosti o doklady nejen běženců, ale i Ukrajinců, kteří žijí v Česku dlouhodobě. Zájem je vysoký, kanceláře zpracují až sto žádostí denně.
3. 3. 2023|

Uprchlíkům z Ukrajiny pomáhají pojízdné kanceláře, mohou si vyřídit pas nebo řidičský průkaz

Ukrajinská vláda poslala do Česka mobilní imigrační úředníky, aby vyřizovali žádosti o doklady. A to z pojízdných kanceláří ve speciálně upravených dodávkách. Služba je určená uprchlíkům, kteří tu dlouhodobě pobývají.
11. 2. 2023|

V Brně vyhrožoval muž se zbraní. Policie z kancelářské budovy evakuovala dvě stě lidí

Brně v jedné z kancelářských budov ráno vyhrožoval muž střelnou zbraní, policie ho zajistila. Vzhledem k podezřelým okolnostem vzniku požáru v jedné z místností případ v tuto chvíli prověřuje jako obecné ohrožení. Z budovy musela evakuovat okolo dvou set lidí. Na místo pak přivolala i pyrotechnika, aby prohlédl zavazadlo, které muž v budově zanechal. Událost se obešla bez zranění.
30. 1. 2023Aktualizováno30. 1. 2023, 15:33|

Brněnské podzemní tramvaje jezdí k bohunické nemocnici už i s cestujícími

Nová tramvajová trať k bohunické nemocnici v Brně už je v provozu. Právě v pondělí začala první zatěžkávací zkouška, kdy tisíce lidí míří do nemocnice, k univerzitnímu kampusu či do obchodního centra. Koleje, které odbočují z bohunické tratě za zastávkou Osová, se stavěly od konce roku 2019, trať stála 1,4 miliardy korun. Z velké části vede tramvajovým tunelem, který je nejdelší v Česku. U zastávky Nemocnice Bohunice také funguje nový přestupní terminál pro městské i regionální linky.
12. 12. 2022|

Petr Hladík by se měl stát ministrem v prvním lednovém týdnu, míní Jurečka

Kandidát lidovců na ministra životního prostředí a exnáměstek brněnské primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL) by měl být jmenován nejpozději v prvním lednovém týdnu, řekl šéf lidovců a vicepremiér Marian Jurečka. Uvedl, že policie a státní zástupce ani po více než sedmi týdnech od propuknutí kauzy kolem privatizace bytů v Brně nerozšířili obvinění. Proto nevidí ke změně nominace důvod.
1. 12. 2022Aktualizováno1. 12. 2022, 22:39|

Bez dotací i kanceláří. Obrana končí s Vodičkovým svazem bojovníků za svobodu

Nejenže Český svaz bojovníků za svobodu letos nedostane ani korunu od státu na svůj provoz, ale některé oblastní výbory svazu, který vede kontroverzní Jaroslav Vodička, musí vyklidit své kanceláře v budovách patřících ministerstvu obrany. Zjištění Reportérů ČT potvrdila mluvčí resortu Jana Zechmeisterová.
2. 5. 2022|

Velké firmy se zbavují svých kanceláří. Home office budou zaměstnancům nařizovat dál

Epidemie koronaviru mění postoj velkých firem k práci v kanceláři. Spousta zaměstnanců stále zůstává doma a firmy zjišťují, že takzvaný home office se jim vyplatí. Kancelářské prostory totiž zůstávají prázdné a některé společnosti se jich tak začínají zbavovat s tím, že zaměstnanci budou i nadále pracovat z domu. Některé firmy zase kanceláře upravují tak, aby lépe vyhovovaly kombinaci práce z domova a v zaměstnání.
28. 3. 2021|

Původně měl být sídlem komunistů, teď bude ostravský skelet sloužit technologickým firmám

Po dvaatřiceti letech od položení základního kamene se nedaleko centra Ostravy naproti Domu kultury otevřela budova přezdívaná „skelet“. Původně měla být krajským sídlem komunistické strany, nyní bude sloužit novým technologickým firmám jako vědeckotechnický park a podnikatelský inkubátor společnosti Smart Innovation Center (SIC). V polovině roku by měla být budova obsazena zhruba z poloviny.
23. 5. 2019|