TÉMA

Králův Dvůr

168 hodin: Obce stále vymáhají dluhy po „dětských neplatičích“. Často o tom ani nevědí

Česko se stále nezbavilo vymáhání dluhů na dětech. Příkladem, který zdokumentoval pořad 168 hodin, je dvacetiletý Michal. Několik let žil v dětském domově, po dokončení školy si našel bydlení a práci. Úplnou náhodou ale zjistil, že je od dětství v exekuci. Když bylo Michalovi deset let, rodiče za něj nezaplatili poplatek za odpad. Město Králův Dvůr ve Středočeském kraji tak pohledávku předalo exekutorovi. Takzvané dětské exekuce přitom měly díky několika novým předpisům už dávno skončit.
5. 2. 2024|

Muž po střetu s vlakem odešel neznámo kam. Policie ho hledá

Na železniční trati v okrajové části Liberce, ve Vesci, srazil dopoledne osobní vlak muže. Policisté po něm pátrají, na místě nehody nezůstal. Provoz na trati do Tanvaldu byl kvůli nehodě zhruba dvě hodiny přerušen, vlaky znovu začaly jezdit kolem půl jedné.
12. 4. 2023|

Cestování mezi Prahou a Plzní bude rychlejší díky zmodernizované železniční trati

Mezi Berounem a Královým Dvorem skončila rekonstrukce železniční trati, díky které tudy budou moci vlaky projíždět až stošedesátikilometrovou rychlostí. Zrychlí se tak cestování mezi Prahou a Plzní. Součástí akce byla i obnova berounského nádraží a stanice Králův Dvůr a modernizace zabezpečovacího zařízení. Náklady jsou přes 2,6 miliardy, tři čtvrtiny pokryla dotace z Evropské unie.
23. 6. 2021|

Vášáryová, Cina a Boková se v nové minisérii snaží uhrát padesátá léta

Co vše je člověk ochoten obětovat své představě o životě? Hlavní hrdina nové minisérie Herec se učí žít v režimu tuhého komunismu, ale také s vlastní sexuální orientací, která je v padesátých letech tabu. Třídílné drama natáčí v těchto dnech režisér Peter Bebjak s Janem Cinou, Jenovéfou Bokovou a Emílií Vášáryovou. I když jde o příběh z poloviny minulého století, považují ho tvůrci za stále aktuální.
13. 12. 2019|

Dělníci poškodili na Berounsku plynové potrubí. Nejezdily kvůli tomu vlaky ve směru na Plzeň

V Králově Dvoře na Berounsku dělníci při výkopových pracích poškodili plynové potrubí, na místě jsou plynaři. Kvůli masivnímu úniku plynu musel být ve středu zhruba na hodinu a půl zastaven provoz vlaků na blízké trati Praha–Plzeň. Podle mluvčí berounské policie Marcely Pučelíkové nemusel být nikdo evakuován.
22. 5. 2019Aktualizováno22. 5. 2019, 11:05|