TÉMA

Nevolnost

Kvůli údajnému úniku neznámé látky v Plzni muselo opustit školu 400 lidí. Několik z nich záchranáři ošetřili

Několik lidí s nevolností ošetřili záchranáři v areálu zdravotnické střední školy na Karlovarské ulici v Plzni. Do vzduchu tam odpoledne údajně unikla neznámá látka, hasiči ale zatím při měření nic nezjistili. Budovu školy ještě před příjezdem záchranářů opustilo kolem 400 lidí, řekl velící důstojník hasičů Jan Beran. Hasiči s měřicí technikou zjišťují, co se v objektu stalo. Nikdo není v přímém ohrožení života, doplnila Andrea Divišová ze záchranné služby.
26. 9. 2023|

Děti vystavené během těhotenství marihuaně bývají častěji obézní, ukázala studie

Děti žen, které v těhotenství užívaly marihuanu, se kolem pátého roku života častěji potýkaly s nadměrnou tvorbou tuku a zvýšenou hladinou cukru v krvi. Vyplývá to ze studie, o které informoval zpravodajský server CNN. Jednalo se o konopné produkty, které obsahovaly psychoaktivní látku THC (tetrahydrokanabinol) i kanabidiol (CBD), tedy jednu z molekul konopí, která nemá psychotropní účinky.
6. 4. 2022|

Porucha moskevského metra uvěznila cestující na několik hodin v tunelu. Starší lidé kolabovali

Více než tisícovka lidí uvízla v úterý večer na několik hodin v tunelu moskevského metra. Oznámil to moskevský rozhlas. Tři soupravy se údajně z technických příčin zastavily mezi dvěma stanicemi. Lidé zůstali ve stojících vagonech s vypnutou klimatizací.
22. 5. 2019|