TÉMA

Justin Bieber

Justin Bieber v Praze nevystoupí, zrušil turné

Zpěvák Justin Bieber zrušil své světové turné. Oznámení zveřejnil na sociálních sítích. Show Justice už dříve odložil na neurčito, nyní se ale koncerty ruší, včetně toho pražského. Důvodem jsou zřejmě zdravotní potíže, které už do koncertních plánů kanadského zpěváka zasáhly dříve.
2. 3. 2023|

Justin Bieber prodal autorská práva na svou tvorbu, získat mohl až dvě stě milionů dolarů

Zpěvák Justin Bieber prodal autorská práva na celou svou dosavadní tvorbu. Britská investiční společnost Hipgnosis Songs Capital tak vlastní práva na Bieberovy hity jako Sorry, Peaches nebo Baby. Kanadsko-americký zpěvák je nejmladším světoznámým hudebníkem, který se k takovému kroku odhodlal.
26. 1. 2023|

V Budapešti se tančí. Ostrovní festival Sziget obsadil Justin Bieber i Lenny

Do Budapešti zamířily desítky tisíc hudebních fanoušků. Po dvouleté pauze, zapříčiněné koronavirovou pandemií, maďarskou metropoli opět roztančil multižánrový festival Sziget – jedna z největších hudebních přehlídek (minimálně střední) Evropy. Letos na dunajském ostrově vystoupí i čeští umělci.
12. 8. 2022|

Grammy za album roku získal Jon Batiste, na ceremoniálu promluvil Zelenskyj

Zpěvák Jon Batiste, který byl nominovaný na jedenáct cen Grammy, si z nedělního ceremoniálu odnáší pět sošek včetně prestižního Alba roku za desku We Are. Ta je poctou jeho rodnému městu New Orleans. Písní roku se stala skladba Leave the Door Open skupiny Silk Sonic, což je společný projekt zpěváka Bruna Marse a rappera Andersona Paaka. Objevem roku je zpěvačka Olivia Rodrigová, v jedné z kategorií uspěl i Český národní symfonický orchestr. Na ceremoniálu promluvil v předtočeném videu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
4. 4. 2022Aktualizováno4. 4. 2022, 12:18|

„Nechápu, proč mě máte rádi.“ Hvězdy pop music na kameru odhalují, co obnáší popularita

Hudební dokumenty zažívají zlatou éru. Odhalují se v nich třeba aktuální vítězky cen Grammy Billie Eilish a Taylor Swiftová, které se tak fanouškům prezentují přesně ve světle, v jakém chtějí. Nový snímek z produkce deníku The New York Times s názvem Framing Britney Spears ukazuje, že zpěvačka Britney Spearsová před lety takovou kontrolu nad svým veřejným obrazem neměla. Jsou intimní dokumenty skutečně pravdivé?
18. 3. 2021|

Na cenách MTV za videoklipy zvítězila odvaha. Předvedla ji Lady Gaga i tancující doktor

Ceny za nejlepší videoklipy udělované americkou televizí MTV ovládla Lady Gaga. Sošek získala pět, mimo jiné v kategorii umělec roku. Ocenění se předávala v noci z neděle na pondělí středoevropského času na několika místech New Yorku.
31. 8. 2020|

Obří zrcadlo a křesla na míru. Společnost Virgin Galactic ukázala interiér své kosmické lodi

Společnost Virgin Galactic představila podobu vnitřní části kosmické lodi SpaceShipTwo, která by už brzy měla nosit cestující na hranu atmosféry a vesmíru. Pasažéři budou během letu snímáni šestnácti kamerami a svůj odraz budou moci sledovat i ve velikém zrcadle.
29. 7. 2020|

„You Are The Champions“. Kapela Queen zahrála pro zdravotníky v první linii

Kapela Queen vydala novou verzi slavného hitu „We Are The Champions“. Píseň s upraveným textem adresuje všem, kteří bojují s koronavirem v první linii. Výtěžek poputuje do nadace Světové zdravotnické organizace (WHO) pro potírání nemoci COVID-19. Už dříve boj proti šíření nákazy podpořili Paul McCartney, Elton John, Lady Gaga, Billie Eilish nebo Rolling Stones.
2. 5. 2020|

Klip týdne: Justin Bieber na podivné hostině

Po čtyřech letech se se svým vlastním sólo singlem vrací na scénu kanadský zpěvák a idol mladé generace Justin Bieber. Skladba nese název Yummy a je předzvěstí jeho chystaného nového alba.
5. 1. 2020|

Bieber nalákal k islandskému kaňonu davy turistů. Někteří nabízeli úplatky, úřady omezují vstup

Island turistům omezil přístup ke kaňonu Fjadrárgljúfur. V roce 2015 zde natočil klip k písni I‘ll Show You zpěvák Justin Bieber a od té doby musí islandské úřady usměrňovat fanoušky, kteří ignorují zákazy, ploty i správce parku. Někteří se dokonce snaží uplatit správkyni parku, aby je pustila dál, ta je však odmítla. V posledních čtyřech letech do kaňonu zavítal asi milion lidí. Křehkému prostředí hrozilo, že ho příliv turistů nenávratně zničí.
21. 5. 2019|