TÉMA

Karel Kovář

Sněmovna rozhodla o kandidátech na vyznamenání, hranici poplatku za odpad nezvýšila

Poslanecká sněmovna v pátek zamítla razantnější zvýšení horní hranice poplatku, který mohou obce vybírat od obyvatel za komunální odpad. Poslanci též hlasovali o sněmovních kandidátech na státní vyznamenání a novele drážního zákona. Dolní komora se shodla také na vládním návrhu, který zruší více než deset tisíc zastaralých a nadbytečných právních předpisů. Poslanci projednali i návrh nového zákona o veřejných dražbách. Jeho cílem je sjednocení a zjednodušení pravidel pro jejich konání s ohledem na převažující elektronickou formu. Do sněmovny se vrátila také debata o manželství pro stejnopohlavní páry.
2. 6. 2023Aktualizováno2. 6. 2023, 17:45|

Křišťálovou lupu získali Michal Bláha nebo film V síti. Web ČT24 je ve zpravodajství druhý

Ocenění za nejlepší projekt roku v 15. ročníku ankety Křišťálová lupa získala aktivita českých technologických firem a IT nadšenců zaměřená na pomoc v boji s koronavirovou pandemií Covid19cz.cz. Osobností roku je pak podnikatel a investor Michal Bláha, který mimo jiné založil portál Hlídač státu. Cenu popularity si stejně jako v loňském roce odnesla internetová televize DVTV. Web ČT24.cz získal v kategorii zpravodajství a publicistika druhé místo.
26. 11. 2020|

Jubilejní desátá StarDance uctí památku Karla Gotta. Začíná už v sobotu večer

Jubilejní desátá řada populární taneční soutěže StarDance začne poctou legendě a králi české popmusic Karlu Gottovi, který zemřel 1. října. Přímým přenosem tradičně provázejí Tereza Kostková a Marek Eben. Úvodní večer sledujte už tuto sobotu 12. října od 20:00 na ČT1.
12. 10. 2019|

Deset párů už si brousí parkety. Jubilejní StarDance bude tančit na Gotta i revoluci

Profesionální tanečníky a osobnosti ze showbyznysu už podesáté svede na parket taneční soutěž StarDance. Ani v jubilejní řadě podle tvůrců nebude chybět jak noblesa a elegance, tak novinky v podobě tematických večerů. ČT v úterý zveřejnila další podrobnosti o chystané show. Soutěžící se divákům poprvé představí v sobotu 12. října.
10. 9. 2019|

Koukalová, Kovy, Graves či Hanuš. Seznamte se s hvězdami, které tančí v desáté StarDance

Na podzim chystá Česká televize už podesáté oblíbenou taneční soutěž StarDance. O titul „král a královna parketu“ se bude opět ucházet deset známých osobností, povedou je nově tanečníci, které diváci neznají z předchozích ročníků. Obměnou prošla i porota, v roli jednoho z porotců se představí loňský soutěžící Richard Genzer.
10. 6. 2019Aktualizováno24. 7. 2019, 11:36|

Buď kámoš, postav se šikaně, nabádá youtuber Kovy. Je to problém všech, říká

Nezavírejte oči před (kyber)šikanou, neříkejte, že to není váš problém, vyzývá děti a mladé lidi Karel Kovář, známý jako youtuber Kovy. Na svém kanále, který sleduje přes 760 tisíc lidí, se věnuje i tématům, jako je politika nebo dezinformace. Aktuálně svou pozici influencera využívá ve prospěch kampaně „Buď kámoš, postav se šikaně“. Projekt přiblížil v Událostech, komentářích, rozhovor vedl Martin Řezníček.
18. 5. 2019|