TÉMA

Události v regionech

Česká televize spouští rozšířené regionální vysílání

Česká televize v pondělí spouští další dvě verze regionálního zpravodajství. Půjde o vysílání pro jihozápadní část Čech a severovýchod Čech. Podle ředitele ČT Petra Dvořáka si lidé budou moci sami určit, na zprávy z jakého regionu se chtějí dívat.
3. 4. 2023|

Kvůli válce na Ukrajině výrazně zdražuje obilí, Češi si tak připlatí za chleba či rohlíky

Kvůli válce na Ukrajině výrazně rostou ceny obilovin, například pšenice za poslední týden zdražila o třetinu. Reagují na to jak zemědělci, kterým se prodražuje výkrm zvířat, tak pekárny, které zvyšují ceny výrobků. A to i kvůli tomu, že není dražší pouze obilí, ale také plyn či pohonné hmoty.
9. 3. 2022|

První domovy pro seniory se vracejí k běžnému provozu

První pražské domovy pro seniory se začínají vracet k běžnému režimu. Možné to je v zařízeních, kde už obyvatelé i personál mají 14 dní od druhé dávky očkování proti koronaviru. I nadále v nich platí přísná hygienická opatření.
5. 3. 2021|

Oblastní ředitel nemocnic v Pardubicích a Chrudimi nečekaně rezignoval

K poslednímu dni loňského roku na svou funkci nečekaně rezignoval ředitel nemocnic v Pardubicích a v Chrudimi Miroslav Sirový. Odešel na vlastní žádost. Jeho kompetence si rozdělil stávající management nemocnice.
5. 1. 2021|

Oprava Barrandovského mostu v Praze bude pokračovat v únoru, omezení pro auta ještě nezpůsobí

První práce na rekonstrukci pražského Barrandovského mostu jsou hotové. Oprava, která začala koncem září, je na zimu přerušená. Pokračovat má koncem února příštího roku. V první fázi se rekonstrukce týká spodní části mostu a pilířů, z nichž byl zatím opraven jeden a s druhým se začalo. Příští rok se opraví i čtyři další, z nichž dva jsou ve vodě. Následně v roce 2022 začnou práce na vrchní části mostu, které potrvají až do roku 2025 a přinesou dopravní omezení.
15. 12. 2020|

Policie bude řešit hospodaření krajské společnosti Silnice LK

Trestní oznámení na neznámého pachatele podala rada Libereckého kraje kvůli předraženým nákupům pohonných hmot v krajské společnosti Silnice LK. Špatné hospodaření a zadávání zakázek v rozporu se zákonem odhalili auditoři. Nyní se jimi bude zabývat policie. Rada kraje navíc avizovala, že další trestní oznámení mohou následovat, jakmile bude audit dokončený.
12. 11. 2020|
Komiks

Vědci virtuálně oživují zaniklé šumavské vesnice

Zaniklé lokality Šumavy virtuálně přibližuje společný projekt jihočeských a bavorských vědců. Mapují místa, která vlivem poválečného dění a vysídlení původního obyvatelstva nenávratně zmizela z krajiny. Pomocí starých map, unikátní sbírky fotografií Šumavy, ale i pamětníků autoři projektu znovu – alespoň digitálně – budují zbořené kostely i celé vesnice.
14. 6. 2019|
Komiks

O speciální eurobankovku k výročí liberecké zoo byl mimořádný zájem

Někteří lidé čekali i skoro dva dny u vchodu do liberecké zoologické zahrady, aby si mohli koupit sběratelskou eurobankovku. Ta vznikla ke stopatnáctému výročí založení nejstarší české zoo. Do prodeje šlo pouze tři a půl tisíce kusů, lidé si je rozebrali za čtyři a půl hodiny.
8. 6. 2019|
Komiks

Budoucí členové aktivních záloh absolvovali první cvičné vojenské seskoky

Aktivní zálohy mají v současnosti dva a půl tisíce členů. Výhledově by česká armáda chtěla jejich počet zdvojnásobit. Budoucí vojáci v záloze se účastní výcviku chrudimských výsadkářů, během kterého na letišti v Přerově absolvovali koncem května cvičné vojenské seskoky.
6. 6. 2019|
Komiks

Praha chce zpřísnit pravidla pro e-koloběžky

Hlavní město možná elektrokoloběžkám zakáže vjezd do některých ulic, kde se pohybuje hodně chodců. Uživatelé těchto sdílených dopravních prostředků by se také měli před jízdou zavázat, že nevjedou na chodník nebo že je budou parkovat tak, aby nepřekážely.
28. 5. 2019|
Komiks

Vojáci i policisté. Tři sta mužů nacvičovalo obranu Jaderné elektrárny Temelín

Obranu Jaderné elektrárny Temelín v jejím areálu tři dny nacvičovalo tři sta vojáků a policistů. Protiletadlový pluk ze Strakonic byl na místě i s těžkou technikou a zkoušelo se například odvracení vzdušného teroristického útoku – a to proto, že obě české jaderné elektrárny – Dukovany i Temelín – patří mezi nejpřísněji střežené objekty v Česku.
19. 5. 2019|