TÉMA

Pasov

Koronavirus ohrožuje celé odvětví. Čeští vystavovatelé budou žádat vládu o pomoc

Čeští vystavovatelé přijdou kvůli rušení zahraničních veletrhů kvůli koronaviru o 450 milionů korun, krize tohoto průmyslu se dotkne desítek tisíc lidí. Uvedli to zástupci Asociace výstavářských firem ČR (AVF), která zastupuje stovku firem. Výstaváři budou žádat o pomoc vládu.
6. 3. 2020|

Českého řidiče kamionu, který v Bavorsku ohrozil autobus, poslal soud do vězení

Na dva roky a tři měsíce do vězení poslal soud v německém Pasově českého řidiče kamionu, který začátkem letošního roku v Bavorsku riskantně předjížděl a ohrozil protijedoucí autobus. Rozsudek není ještě pravomocný, obhájce pro třiapadesátiletého muže žádal podmíněný trest.
12. 12. 2019Aktualizováno12. 12. 2019, 20:04|

Dopravní manévr českého řidiče nebyl pokusem o vraždu, řekl soud v Pasově

Český řidič kamionu Jaroslav Novotný se během lednové jízdy Bavorskem nedopustil pokusu o vraždu. Rozhodl o tom soud v Pasově. Muž se podle něj má zpovídat z úmyslného ohrožení bezpečnosti silničního provozu.
10. 10. 2019|

Zabití kuší v Pasově patřili k sektě. Zemřeli dobrovolně, aby se narodili jinde a jindy

Tři lidé zabití kuší, jejichž těla se našla v květnu v jednom z penzionů v bavorském Pasově, zřejmě zemřeli o své vůli. Vyšetřovatelé vycházejí z toho, že dvě oběti s jejich zřejmým souhlasem po omámení zabila třicetiletá žena, která pak spáchala sebevraždu, napsala agentura DPA s odvoláním na sdělení mluvčího pasovské prokuratury.
12. 8. 2019|

Zásah šípy přímo do srdce. Tajemný případ, který šokoval Pasov, má už pět obětí

Německou policii už od víkendu zaměstnává takřka mysteriózní případ. V jednom z penzionů v bavorském Pasově se našla těla tří lidí, kteří byli zastřeleni šípem. V pokoji se také našly tři kuše. Vyšetřovatelé navíc později objevili dvě další těla v Dolním Sasku, a to v bytě jedné z pasovských obětí. Podle posledních zjištění mohlo jít o případ rozšířené sebevraždy. První tři oběti byly zřejmě členy rytířského spolku a věnovaly se historickému šermu.
14. 5. 2019|