TÉMA

Důl ČSM-Sever

Při závalu v dole ČSM-Sever na Karvinsku zahynul horník

V Dole ČSM-Sever společnosti OKD ve Stonavě na Karvinsku v pátek ráno zemřel horník. Neštěstí se stalo, když při likvidaci chodby asi osm set metrů pod zemí nastal zával. Mrtvým je zaměstnanec dodavatelské firmy. Nikdo další se nezranil. Informovala o tom mluvčí těžební společnosti OKD Naďa Chattová.
18. 3. 2022|

Příspěvek propuštěným zaměstnancům OKD kromě horníků klesne na 5300 korun

Státní příspěvek zaměstnancům černouhelné společnosti OKD, kteří budou v nadcházejících letech propuštěni a nepracují pod zemským povrchem, klesne ze sedmi tisíc na 5300 korun měsíčně. Podpora k překlenutí dopadů útlumu těžby se bude i nadále vyplácet tři měsíce až pět let v závislosti na odpracované době a věku pracovníka. Horníci, kteří pracují pod zemí, mají i nadále dostávat osm tisíc korun měsíčně, vyplývá z návrhu novely nařízení, který  schválila vláda.
5. 10. 2020Aktualizováno5. 10. 2020, 11:13|

Záchranáři vyprostili pozůstatky horníků z Dolu ČSM-Sever. Příčina výbuchu se stále vyšetřuje

Báňští záchranáři v sobotu vynesli na povrch pozůstatky posledních čtyř horníků, kteří zahynuli při prosincovém neštěstí v Dole ČSM-Sever ve Stonavě na Karvinsku. Bude provedena jejich pitva. V pondělí to sdělila okresní státní zástupkyně Gabriela Slavíková.
13. 5. 2019Aktualizováno13. 5. 2019, 11:14|