TÉMA

Zelení/Evropská svobodná aliance

Evropská unie odsoudila narušení české svrchovanosti a podporuje potrestání viníků výbuchu ve Vrběticích

Evropská unie důrazně odsuzuje ilegální aktivity na českém území a je znepokojena narušením české svrchovanosti. V dosud nejvýraznější reakci EU na zjištění českých tajných služeb o zavinění výbuchu ve Vrběticích ruskými agenty to ve středu uvedl šéf unijní diplomacie Josep Borrell. Podporu Česku vyjádřili také předsedové hlavních politických stran v Evropském parlamentu a šéfové parlamentů zemí Visegrádské čtyřky.
21. 4. 2021Aktualizováno21. 4. 2021, 22:08|
Události komentáře

Dobrý kompromis či demokratický deficit? Charanzová a Kolaja debatovali o obsazení postů v EU

Nově zvolení místopředsedové Evropského parlamentu Dita Charanzová (ANO) a Marcel Kolaja (Piráti) by chtěli zlepšit obraz své instituce v Česku. Dál už se však neshodli. Zatímco Charanzová považuje kandidátku do čela Evropské komise i způsob jejího výběru za dobrý kompromis, podle Kolaji nastalou situaci provází demokratický deficit.
9. 7. 2019|
Volby do Evropského parlamentu 2019

„Spitzenkandidátka“ Kellerová: Stále ještě nemáme stejnou úroveň mezi západem a východem EU

Za necelých čtrnáct dní vyberou voliči v členských zemích Unie nový Evropský parlament. Česká televize nabídla v této souvislosti možnost rozhovoru všem volebním lídrům nominovaným frakcemi v Evropském parlamentu. Přináší je každý víkendový den v 17:30. S europoslankyní a členkou německé parlamentní politické strany Svaz 90 / Zelení Franziskou Kellerovou z frakce Zelení / Evropská svobodná aliance hovořil Lukáš Dolanský.
13. 5. 2019Aktualizováno17. 5. 2019, 13:58|