TÉMA

Předlice

Po požáru zahradního domu v Ústí nad Labem zůstali čtyři mrtví, z toho jsou dvě děti

V zahradní kolonii ve čtvrti Předlice v Ústí nad Labem byli v sobotu po požáru domku nalezeni čtyři mrtví lidé. Případ si na místě převzali krajští kriminalisté. Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová později uvedla, že šlo o dvě děti a dva dospělé.
18. 2. 2023Aktualizováno18. 2. 2023, 20:10|

Z ústecké Sklářské ulice mizí vybydlené domy. Radnice je nechala zbourat

Po nechvalně proslulé Matiční ulici se Ústí nad Labem rozhodlo zbourat i dva vybydlené domy ve Sklářské ulici v Předlicích. Jeden dům je už zdemolovaný, v pondělí začala odborná firma likvidovat i druhý. Nemovistost patří soukromému majiteli, město po něm bude náklady na demolici vymáhat.
13. 9. 2022|

V Ústí nad Labem se objevila úplavice. Šíří se hlavně v Předlicích

V Ústí nad Labem se zvýšil počet lidí s úplavicí. V polovině února jich bylo pět, nyní má nemoc deset lidí, z toho osm dětí. Léčí se v izolaci na infekčním oddělení v nemocnici. Nemoc se šíří hlavně ve čtvrti Předlice a několik případů je z části Krásné Březno.
25. 2. 2020|

Města si pochvalují bezdoplatkové zóny. Tím se ale problém neřeší, varuje Institut pro sociální inkluzi

V Ústí nad Labem po desítkách ubývají lidé, kteří pobírají doplatek na bydlení. Jde zřejmě o důsledek vyhlášení bezdoplatkové zóny na celém území města. Radnice si krok, kterým obhajuje boj proti obchodu s chudobou, chválí. Pozitivně opatření vnímají politici i z dalších měst, kde bezdoplatkovou zónu vyhlásili. Nevládní organizace ale upozorňují, že se problém jenom přesouvá jinam.
17. 7. 2019|

„Dokáže se vcítit do jejich situace.“ Romské žáky učí anglicky muslimka z Libanonu

V sociálně vyloučených lokalitách mají školy často problém sehnat učitele. To se netýkalo mladé učitelky Nur Ashraf Bekai, která je původem z Libanonu. Třiadvacetiletá muslimka už dva roky učí angličtinu a občanskou nauku romské žáky na základní škole v ústeckých Předlicích. A působit tam chce i dál. Pro 168 hodin natáčel Martin Mikule.
13. 5. 2019|