TÉMA

Sportovní hala

Brno může požádat sportovní agenturu o šest set milionů na vybudování dvou hal

Brno může požádat Národní sportovní agenturu (NSA) o šest set milionů korun na stavbu dvou hal, a to multifunkční budovy na výstavišti za 3,6 miliardy a atletické u univerzitního kampusu zhruba za osm set milionů. Podání žádostí ve čtvrtek schválili zastupitelé na mimořádném jednání. Žádost je třeba podat do konce srpna.
26. 8. 2021Aktualizováno26. 8. 2021, 13:10|

30 let zpět: Frank Zappa na koncertu k odchodu sovětských vojsk z Československa

Před 30 lety se v Praze konal megakoncert pod názvem „Adieu C.A.“ při příležitosti odchodu sovětských vojsk z Československa. Jako zvláštní host účinkoval americký hudebník Frank Zappa, který publiku zahrál po tříleté pauze. Na koncertě vystoupila i kapela Pražský výběr v čele s Michalem Kocábem, tehdejším předsedou parlamentní komise pro odsun sovětských vojsk.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
24. 6. 2021|

Frýdek-Místek chce vybudovat ve sportovní hale očkovací centrum. Rodiče malých hokejistů nesouhlasí

Frýdek-Místek chce vybudovat očkovací centrum. Jednou z variant, kde by mohlo vzniknout, je tamní sportovní hala. Očkovat by se v něm mohlo začít během jara, kapacita by měla být mezi sedmi sty až tisícem očkovaných denně. Proti jsou ale rodiče mladých frýdecko-místeckých hokejistů, kteří za normálního stavu v hale trénují.
27. 1. 2021|

Chátrající hotel v Boskovicích nahradí sportovní hala. Město místo vybíralo řadu let

Zastupitelé Boskovic schválili odkup posledních dvou pozemků za třicet milionů v lokalitě Červená zahrada. Definitivně tam také vybrali prostor pro stavbu sportovní haly, která dvanáctitisícovému městu chybí. Samospráva o ní jedná už třináct let.
24. 6. 2020|

Multifunkční hala v Brně získává obrysy. Magistrát projednal architektonickou studii

Plánovaná multifunkční hala v Brně už má svoji podobu. Na sportovišti s kapacitou okolo dvanácti tisíc diváků má hrát hokejová Kometa, pořádat by se tam měly i koncerty nebo výstavy. Stavba vyjde město na víc než miliardu a půl.
27. 1. 2020|

Ostravská Nová Bělá bude mít sportoviště za téměř padesát milionů. Současné hřiště v zimě nefunguje

V ostravské čtvrti Nová Bělá začne příští rok na jaře stavba sportovní haly za 47 milionů korun. Polovinu nákladů na stavbu multifunkčního sportoviště by měla pokrýt dotace z programu ministerstva školství. Sokolské hřiště místním obyvatelům nestačí, každý rok v zimním období se uzavírá. Nová hala má sloužit sportovcům i školákům.
27. 11. 2019|

Projektanty spadlé střechy z České Třebové odvolací soud nevyslyšel. Jejich tresty platí

Odvolací soud v Pardubicích zamítl odvolání dvou projektantů, kteří navrhovali zřícenou střechu sportovní haly v České Třebové. Ta spadla v lednu 2017 při florbalovém turnaji dětí, všech 80 lidí tehdy stačilo z haly utéct. Soud první instance rozdal oběma mužům podmíněné tresty.
9. 5. 2019Aktualizováno9. 5. 2019, 14:38|