TÉMA

Petr Procházka

MfD: Zeman šéfa Bezpečnostní informační služby Koudelku opět nepovýší

Ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelku prezident Miloš Zeman ani napopáté nepovýší do hodnosti generála. Ostatní kandidáty, které vláda navrhla, prezident povýší. Zeman to řekl Mladé frontě DNES. Kontrarozvědku, která ve svých zprávách opakovaně upozorňuje na nebezpečí ruských či čínských špionů, prezident často kritizuje.
8. 10. 2020|

Správa chytré karantény se přesouvá pod resort zdravotnictví

Chytrou karanténu začíná řídit ministerstvo zdravotnictví. Vláda v týdnu schválila začlenění projektu pod resort a také plán, jak se má dál rozvíjet. Klíčový je jednotný počítačový software, který vytvořila armáda a Národní agentura pro komunikační technologie.
30. 5. 2020|

Sucho může v budoucnu stát za propadem tuzemské ekonomiky o 1,6 procenta, varují čeští vědci

Vědci z Centra pro vodu, půdu a krajinu při České zemědělské univerzitě (ČZU) v novém výzkumu vyčíslili, že pokles české ekonomiky by při dalším dlouhodobém suchu činil až 80 miliard korun. Další nezapočítané náklady sucha by představovaly dopady například na zdraví obyvatel, životní prostředí a vyplacené náhrady z pojištění.
20. 8. 2019|

Česko má nové generály, Koudelka mezi nimi není. Nejvyšší hodnost získal válečný letec Boček

Ani napotřetí nevyhověl prezident republiky vládě, která navrhovala povýšení ředitele Bezpečnostní informační služby Michala Koudelky na generála. V Den vítězství však povýšil jiné uchazeče včetně policejního prezidenta Jana Švejdara. České armádě přibyl i jeden armádní generál v záloze, do nejvyšší hodnosti jmenoval prezident posledního žijícího druhoválečného letce Emila Bočka.
8. 5. 2019|