TÉMA

Karel Komárek

Nejbohatší Češkou je podle Forbesu znovu Kellnerová

Nejbohatší Češkou zůstává podle časopisu Forbes vdova po zesnulém podnikateli Petru Kellnerovi a dědička impéria PPF Renáta Kellnerová s rodinou, jejíž majetek je 378 miliard korun. Meziročně lehce klesl o necelých pět miliard korun.
4. 10. 2023Aktualizováno4. 10. 2023, 15:20|

Zemědělská univerzita prodala pozemky firmě bez peněz, roli hrál muž s vazbou na rektora, píše iRozhlas

Pozemky za zhruba 400 milionů korun v Praze koupila od České zemědělské univerzity (ČZU) neznámá firma Gestate, kterou vzápětí odkoupil podnikatel Milan Ouřada s vazbami na rektora ČZU Petra Skleničku. Uvedl to iRozhlas.cz. Ouřada prodal Gestate jen šest dní po jejím odkoupení i se smlouvou na pozemky investiční skupině KKCG. Cenu nechtěla KKCG uvést. Sklenička přiznal, že se s Ouřadou, který mezitím zemřel, znal. Rektor se ale hájí tím, že v jednáních Gestate s univerzitou Ouřada nefiguroval. Ouřada spolupracoval s původním majitelem Gestate Adolfem Turkem za komunistické totality ve vojenské kontrarozvědce. Turek se podle rozhlasu k obchodu nevyjádřil.
26. 9. 2023|

Masivní česká investice v USA. V Západní Virginii vyrostla továrna miliardáře Komárka

Guvernér Západní Virginie Jim Justice a vlivní američtí zákonodárci slavnostně zahájili provoz továrny na metanol. Jde o jednu z největších českých investic ve Spojených státech – společnost Karla Komárka za stavbu zaplatila přes čtvrt miliardy dolarů. Američtí senátoři se snaží mírnit obavy místních obyvatel z případných zdravotních rizik.
25. 4. 2023|

Nejbohatší v Česku je podle Forbesu Kellnerová, na světě Arnault

Nejbohatší v Česku je nadále dědička impéria PPF Renáta Kellnerová s rodinou s majetkem v hodnotě 16,5 miliardy dolarů (355,9 miliardy korun), vyplývá z žebřířku časopisu Forbes. Do světového žebříčku dolarových miliardářů se poprvé dostalo jedenáct Čechů. Nejbohatším člověkem na světě je letos šéf podniku zaměřeného na prodej luxusního zboží LVMH Bernard Arnault.
4. 4. 2023|

Stát odebral 13 firmám nevyužívanou kapacitu v plynových zásobnících

Stát odebral třinácti firmám kapacitu pro skladování plynu v zásobnících, kterou nevyužívaly. O kapacitu přišla mimo jiné Moravia Gas Storage, kterou spoluvlastní ruský Gazprom. Firmy přišly o kapacitu v celkovém objemu 261 milionů metrů krychlových plynu, informoval David Hluštík z ministerstva průmyslu a obchodu (MPO). Roční spotřeba plynu v Česku činí asi 9,4 miliardy metrů krychlových, z Ruska pochází zhruba 98 procent.
16. 8. 2022Aktualizováno16. 8. 2022, 14:37|

V Česku je podle Forbesu nejbohatší Kellnerová. V žebříčku vystřelili vysoko technologičtí nováčci

Nejbohatší Češkou je podle letošního žebříčku časopisu Forbes Renáta Kellnerová. Čtyřiapadesátiletá vdova po vlastníkovi investiční skupiny PPF Petru Kellnerovi, který koncem letošního března tragicky zahynul, disponuje dle žebříčku 374,7 miliardy korun. Je to o téměř 82 miliard korun více, než činil loni majetek jejího muže. V letošním seznamu je devět nováčků, první z nich dokonce na šestadvacáté příčce.
6. 10. 2021Aktualizováno6. 10. 2021, 08:10|

Nejbohatším Čechem byl loni Kellner. Na druhé místo se podle Forbesu posunul Komárek

V roce 2020 byl nejbohatším Čechem podle nového žebříčku časopisu Forbes většinový vlastník investiční skupiny PPF Petr Kellner, který letos v březnu tragicky zahynul. Na světě byl s odhadovaným majetkem 17,5 miliardy dolarů – tedy 382 miliard korun – 110. nejbohatší. V žebříčku dolarových miliardářů figuruje devět Čechů, což je dosud nejvíce.
6. 4. 2021|

Šéf Avastu Vlček se ženou založili nadaci pro nemocné děti, vložili do ní 1,5 miliardy

Generální ředitel softwarové firmy Avast Ondřej Vlček s manželkou vložili půl druhé miliardy korun do nové charity. Pomáhat bude rodinám zasaženým vážnou nemocí dítěte. Fond, který má podle údajů z webu Fóra dárců druhé nejvyšší jmění v Česku, plánuje vybudovat dětský hospic.
15. 3. 2021|

Do Sazky investují fondy Apollo, vznikne Sazka Entertainment. Zaměří se na loterie v Evropě i USA

Globální investiční fondy Apollo vloží 500 milionů eur (zhruba 13,3 miliardy korun) do nově založené společnosti Sazka Entertainment, která by měla investovat do loterijního byznysu v Evropě i USA. Sazka Entertainment se jako dceřiná společnost skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka stane po dokončení transakce stoprocentním vlastníkem sázkové společnosti Sazka Group ze skupiny KKCG, informovala KKCG.
10. 11. 2020|

Miliardář Komárek koupil od Petrofu piana odmítnutá v Číně. Rozdá je školám

Rodinná nadace miliardáře Karla Komárka koupila od Petrofu Hradec Králové piana a klavíry, které si zřejmě kvůli návštěvě předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) nepřevzal čínský odběratel. Nadace rozdá 11 nástrojů z čínské zakázky českým školám. Zásilka nástrojů Petrof pro Čínu měla hodnotu 5,3 milionu korun.
8. 9. 2020|

Komárkova KKCG prodala největšího provozovatele call center v Česku

Investiční skupina KKCG podnikatele Karla Komárka prodala největšího provozovatele zákaznických telefonních center v Česku, společnost Conectart, fondům skupiny Genesis Capital. Cenu firmy neuvedly. Conectart provozuje call centra v osmi českých městech a zaměstnává přes tisíc operátorů. Vypořádání transakce se podle společností očekává během léta a podléhá schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.
18. 5. 2020|

Uhelnou elektrárnu Počerady hodlá Tykačova firma „vyčistit“. Tak, aby přežila rok 2028

Energetická skupina Sev.en Energy finančníka Pavla Tykače chce zmodernizovat hnědouhelnou elektrárnu Počerady tak, aby mohla být v provozu i po roce 2028, kdy by měly začít platit další zpřísňující limity Evropské komise. Do elektrárny chce firma investovat řádově miliardy korun, uvedli zástupci společnosti.
11. 3. 2020Aktualizováno11. 3. 2020, 15:29|

Forbes: Nejbohatším Čechem zůstává Kellner, Babiš je čtvrtý. Z desítky vypadl Bakala

Nejbohatším Čechem zůstává majitel investiční skupiny PPF Petr Kellner s odhadovaným majetkem v hodnotě 350 miliard korun. Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš propadl z druhého místa na čtvrté, jeho jmění se proti loňsku snížilo o pět miliard na 70 miliard korun.
2. 10. 2019Aktualizováno2. 10. 2019, 09:38|

Německá skupina Rewe koupila cestovní kancelář Fischer. Už vlastní Exim Tours

Německá skupina Rewe koupila od skupiny KKCG českého miliardáře Karla Komárka cestovní kancelář Fischer Group. Podpis smlouvy potvrdili zástupci firem, cenu transakce odmítli zveřejnit. Rewe podniká v maloobchodním prodeji a turistickém ruchu, vlastní například Exim Tours. Spojení špiček českého trhu se zájezdy podléhá schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).
20. 9. 2019Aktualizováno20. 9. 2019, 19:30|

Slovenský státní distributor plynu a elektřiny má zájem o aktiva z majetku RWE a E.ON, včetně Česka

Slovenský státní distributor plynu a elektřiny SPP jeví předběžný zájem o koupi aktiv na Slovensku, v Česku nebo Maďarsku. Ta by mohla být na prodej kvůli výměně majetku mezi německými energetickými skupinami E.ON a RWE; E.ON totiž už dříve uvedl, že by mohl v České republice prodat plynárenské a elektrárenské aktivity firmy innogy. Innogy nicméně podotýká, že na českém trhu zůstává.
6. 8. 2019Aktualizováno6. 8. 2019, 17:02|

Komárkova KKCG se může stát vlastníkem celé Sazky, antimonopolní úřad povolil nákup akcií

Skupina KKCG miliardáře Karla Komárka se může podle Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) stát výlučným vlastníkem Sazka Group. ÚOHS totiž povolil KKCG nákup 25 procent akcií Sazka Group, které ještě nevlastnila. Potřebuje ale i potvrzení dalších regulačních úřadů. Čtvrtinu akcií odkoupila KKCG od Holdingu Emma Capital Jiřího Šmejce.
7. 5. 2019Aktualizováno7. 5. 2019, 14:14|