TÉMA

MeetFactory

Divadelní Hukot času zjišťuje, co si myslel rozpolcený Šostakovič

Skladatel Dmitrij Šostakovič většinu svého díla vytvořil v éře Sovětského svazu. Režimu prokazoval loajalitu, ale zároveň byl perzekvován. Jak obstát ve složité době je jedna z otázek, které nastoluje inscenace Hukot času. V pražském prostoru MeetFactory ji nastudovali podle stejnojmenné knihy Juliana Barnese, který napsal fiktivní životopis jednoho z nejvýznamnějších představitelů hudební moderny dvacátého století.
1. 2. 2023|

Bratry Rašilovovy svedla na jedno jeviště Smrt v rodině

Pražská scéna MeetFactory se pustila do románu Můj boj, jehož autor, norský spisovatel Karl Ove Knausgard, je označován za průkopníka takzvané literární reality show. Inscenace je adaptací prvního dílu Smrt v rodině z jeho autobiografického příběhu. Na jevišti se s touto situací vyrovnávají Saša a Václav Rašilovovi.
16. 9. 2020|

V MeetFactory dávají Serotonin. Řeší tím krizi Evropy i bílého heterosexuálního muže

Serotonin přenáší nervové vzruchy a jeho nedostatek způsobuje poruchy nálad. Významný francouzský spisovatel Michel Houellebecq si loni zmíněnou látku vypůjčil do názvu románu, v němž se pokoušel pojmenovat depresivní stav západní společnosti. Evropskou krizi řeší i první česká divadelní adaptace této knihy uváděná v pražské MeetFactory.
27. 6. 2020|

Recenze: Static-X vstali z mrtvých a vzdali důstojný hold zesnulému frontmanovi

Kultovní parta Static-X vstala z mrtvých a v rámci světového turné Wisconsin Death Trip 20th Anniversary Tour & Memorial Tribute to Wayne Static dorazila v pondělí večer do vyprodaného pražského klubu MeetFactory. A aby toho nebylo málo, jako doprovod si s sebou přivezla kapely Dope, Soil a Wednesday 13.
15. 10. 2019|

Vykrajovátka na cukroví komentují současnost. V MeetFactory vystavuje Milena Dopitová

Pracuje s videem, fotografií a vytváří instalace nejčastěji s ženskou tematikou. Výtvarnice Milena Dopitová vstoupila na českou uměleckou scénu na začátku devadesátých let jako členka skupiny Pondělí. Od té doby pravidelně vystavuje v Česku i zahraničí. Současné práce nyní představuje v pražské MeetFactory na expozici s názvem Příště u vás.
6. 5. 2019|