TÉMA

Petra Špalková

Špalková a Vyorálek ještě nepochytali všechny Stíny v mlze. Točí se pokračování krimiseriálu

Začalo natáčení druhé série kriminálního seriálu České televize Stíny v mlze. Na první řadu naváže s odstupem zhruba tří let. Do vyšetřování se jako seriáloví kriminalisté opět pustí Petra Špalková a Jiří Vyorálek, dějištěm zůstává Ostrava a její okolí.
22. 3. 2023|

Alice Nellis posílá do kin koně jménem Buko se zprávou, že se lze radovat ze života

Život je krásný, jen možná ne na první pohled, sděluje nový film Alice Nellis. Komedii Buko natočila podle vlastního scénáře a tento týden ji uvádí do kin. Snímek je příběhem vdovy, které manžel odkázal koně, a překvapivě právě s tímto zvířetem by se jí do života mohlo vrátit štěstí. Do hlavní role našla Nellis v ostravském divadle Annu Cónovou.
29. 9. 2022|

V Dejvickém divadle si umíme říkat věci do očí, říká herečka Lenka Krobotová

Lady Macbeth hraje ve slavné tragédii v rámci Letních shakespearovských slavností herečka Lenka Krobotová, která je také součástí Dejvického divadla. V rozhovoru pro Interview ČT24 mluví o tom, v čem je tamní soubor specifický i zda se umí někdy pohádat. Zároveň přiznává, že je stále těžší se navzájem překvapovat.
18. 7. 2022|

Stíny v mlze odkryjí v nové detektivce z Ostravska Špalková a Vyorálek

Prostředí dětských gangů, motorkářů, pašeráků, ale i youtuberů a realitních makléřů. Všude tam se odehrává děj nového dvanáctidílného kriminálního seriálu Stíny v mlze, jehož první díl odvysílá Česká televize v pondělí večer. V hlavních rolích detektivů se představí Petra Špalková a Jiří Vyorálek. Režie se ujal Radim Špaček.
3. 1. 2022|

Novinky ČT: Případy 1. oddělení se vrací do Devadesátek, Peče celá země a vznikl internetový seriál

Už na začátku ledna představí Česká televize tři seriálové novinky: prequel Případů 1. oddělení, novou kriminálku Stíny v mlze a komediální Špunty na cestě. Na první čtvrtinu nového roku chystá ale rovněž premiérové uvedení několika dokumentů, mimo jiné snímku Karel o Karlu Gottovi, a už podruhé k troubám diváky přivede soutěžní pořad Peče celá země. Česká televize odvysílá také svůj první seriál natočený pouze pro web.
9. 12. 2021|

Český lev za rok 2020 vzhlíží k Šarlatánovi, nejvíce si ale všímá Krajiny ve stínu

Nejlepším filmem roku 2020 podle cen Český lev je Šarlatán polské režisérky Agnieszky Hollandové, natočený v české koprodukci. V počtu sošek ale osmadvacátému ročníku vévodí černobílé drama Krajina ve stínu. Herecké ceny si odnáší Ivan Trojan, Magdaléna Borová, Petra Špalková a Jiří Mádl.
6. 3. 2021Aktualizováno6. 3. 2021, 23:04|

Plesl si zahrál s Janáčkovou filharmonií. Koncert mu zajistily kriminální Stíny v mlze

Radim Špaček natáčí v Ostravě nový krimiseriál Stíny v mlze. Pohled do zákulisí kriminální práce rozšíří také rozebírání osobního života vyšetřovatelů. V seriálu si zahrála i Janáčkova filharmonie, která o víkendu na place doprovázela jednu z postav v podání Jaroslava Plesla při koncertu v aule Gong.
15. 9. 2020|

Němec, nebo Čech? Z Krajiny ve stínu vystupuje první filmová ukázka

V jihočeské vesnici Tušť došlo těsně po konci války k masakru, který se stal o desítky let později podnětem k novému filmu režiséra Bohdana Slámy. Krajina ve stínu je příběhem česko-německého soužití, v němž sousedské vztahy prověřily dějinné zvraty dvacátého století. Černobílý historický epos přibližuje nyní první ukázka.
7. 5. 2020|

Dycky Shakespeare! Zimní pohádka zavede diváky na Sicílii i do české hospody

Kvůli zamotanému ději se dramaturgové tuzemských divadel Zimní pohádce spíše vyhýbají. Podle tvůrců Letních shakespearovských slavností je ale neprávem opomíjenou hrou slavného alžbětinského dramatika. Vybrali si ji proto jako novinku letošního ročníku. V premiéře ji odehráli v úterý na nádvoří Pražského hradu.
26. 6. 2019|

Divoký odsun a venkovské masakry. Bohdan Sláma natáčí drama Krajina ve stínu

Režisér Bohdan Sláma pokračuje v práci na svém prvním historickém filmu. Drama Krajina ve stínu vypráví příběh obyvatel malé pohraniční vesnice, kterou dějiny vláčejí událostmi třicátých, čtyřicátých a padesátých let minulého století. Ve snímku, který nyní vzniká v jihočeské obci Bořice, hrají Bára Poláková, Stanislav Majer, Robert Mikluš, Petra Špalková, Zuzana Kronerová nebo Pavel Nový.
6. 5. 2019|