TÉMA

Nadjezd

ŘSD zbourá most přes D1 na Jihlavsku. Provoz na dálnici bude omezený, v noci na neděli přerušený

Výrazná omezení včetně noční uzavírky čekají řidiče o víkendu na dálnici D1 východně od Jihlavy. Omezení začnou již v pátek večer, zcela uzavřena bude dálnice od sobotních devíti hodin večer do nedělních devíti ráno. Objízdná trasa povede po souběžných silnicích II. třídy. Ředitelství silnic a dálnic nechá při uzavírce zbourat nadjezd u Řehořova, přičemž má zaniknout bez náhrady. Obyvatelům obce se to ovšem nelíbí, sepisují petici za stavbu nového mostu přes dálnici. ŘSD však tvrdí, že za stavbu spojnic polních cest utrácet nemůže.
22. 3. 2024Aktualizováno22. 3. 2024, 18:54|

Most nad dálnicí D2 nikomu nepatří a stále chátrá. Silničáři slíbili jeho opravu během září

Téměř dva roky mělo ŘSD na to, aby opravilo kritické části nadjezdu nad D2 na Břeclavsku. Doteď ale zábradlí chátrá a podle odborníků ohrožuje provoz na dálnici. Silničáři slibují, že se most dočká oprav ještě v září. O majiteli nadjezdu, který doteď není známý, by měl v budoucnu rozhodnout soud.
12. 9. 2023|

Ředitelství silnic a dálnic navrhuje demolici nadjezdu nad D1 u Kamenice

O nadjezdu nad dálnicí D1 na 126. kilometru rozhodne ministerstvo dopravy. Most je ve špatném stavu a Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) navrhlo jeho demolici. Resort nařídil správní řízení. Lidé z okolních obcí silnici, která spojuje pravou a levou stranu dálnice, potřebují. Místo zchátralého mostu požadují nový, a to nejen pro pěší, ale i pro auta a zemědělskou techniku.
21. 8. 2023|

Nad D3 a D10 zanikly při nočních uzavírkách staré nadjezdy. Dálnice jsou již plně průjezdné

Bez omezení je průjezdná dálnice D3 severně od Českých Budějovic i D10 u Brandýsa nad Labem. Úseky tam byly přes noc uzavřené, dělníci zlikvidovali staré nadjezdy. Most přes D3 musel ustoupit připravovanému odpočívadlu. Jeho demolice se oproti plánu poněkud zdržela, ale od půl deváté byla dálnice opět průjezdná. Na D10 se podařilo vše dokončit tak, že se mohla auta v deset dopoledne na dálnici vrátit. Zprvu se ale jezdilo s omezením, všechny pruhy byly otevřeny až odpoledne.
20. 11. 2022Aktualizováno20. 11. 2022, 15:06|

Vjezd do Pardubic bude plynulejší, bez kolon. Silničáři zprovoznili nadjezd mimoúrovňové křižovatky

Silničáři zprovoznili v Pardubicích dostavbu nadjezdu mimoúrovňové křižovatky Palackého na silnici I/37. Opravy, které trvaly dva roky, dělali za provozu. Investice vyšla na 185 milionů korun bez DPH. První etapa skončila v roce 2017. Silnice je spojnicí mezi Chrudimí a Hradcem Králové a má teď čtyři pruhy.
27. 9. 2021|

Dálnice D1 u Velkého Meziříčí byla až do nedělního rána uzavřená. Silničáři tam zbourali starý most

Dálnice D1 u Velkého Meziříčí byla od sobotní 19. hodiny uzavřená kvůli bourání nadjezdu vedoucího k rozhledně a sjezdovce na Fajtově kopci. Uzavírka se týkala oblasti mezi exity na 141. a 146. kilometru a skončila v neděli po osmé hodině ráno. Auta v obou směrech jezdila v noci po objízdné trase po krajské silnici II/602 přes Velké Meziříčí. Přípravné práce omezily provoz už od sobotní 13. hodiny.
4. 5. 2019Aktualizováno5. 5. 2019, 08:34|