TÉMA

Ragby

Francie se chystá na finále mistrovství světa v ragby. Prověří připravenost na olympiádu

Ve Francii v sobotu vrcholí mistrovství světa v ragby. Pro zemi se jedná o „zatěžkávací zkoušku“ před letními olympijskými hrami, které se v příštím roce budou konat v Paříži. I kvůli napětí na Blízkém východě mistrovství provázela mimořádná bezpečnostní opatření.
27. 10. 2023|

Na středočeské vesnici vznikl dívčí ragbyový tým, hrát mohou od čtyř let

Ragby má pověst drsného sportu pro silné muže. U nás se ale do ragby pustily i malé holky. Je to hit českých vesnic, skládky a mlýn na nich trénuje čím dál víc děvčat. Jsou stejně bojovné a srdnaté jako kluci a ještě víc. Pro pořad 168 hodin natočila reportáž Darina Vlková.
17. 9. 2023|

V Paříži začalo mistrovství světa v ragby. V pohotovosti jsou fanoušci i policisté

V Paříži začalo mistrovství světa v ragby. Tedy ve sportu, jehož popularita v posledních letech strmě roste. Bezpečnostní opatření během šampionátu vnímají úřady jako zátěžový test před letní olympiádou, kterou země pořádá v příštím roce, uvedl zpravodaj ČT ve Francii Jan Šmíd.
8. 9. 2023|

Ferda Mravenec, ragby a nacistické tábory. Film připomene dramatický život Ondřeje Sekory

Ondřej Sekora nebyl jenom autorem Ferdy Mravence. Rozmanitý odkaz výrazné osobnosti české kultury představí nový dokument České televize. Kromě umělecké a novinářské práce se tvůrci filmu zaměřili také na jeho dramatické životní osudy. Snímek bude mít premiéru na podzim, kdy uplyne 120 let od Sekorova narození.
5. 5. 2019|