TÉMA

První máj

Studený duben končí normálními teplotami. Na čarodějnice bude hezky

Závěr dubna se vrací k teplotám, které jsou v této roční době obvyklé. V pátek odpoledne se teplota dostane nejčastěji na patnáct až devatenáct stupňů Celsia. Pálení čarodějnic ovšem přitahuje pozornost hlavně k sobotě a předpověď ukazuje, že by počasí mohlo být příznivé.
29. 4. 2022|

V Praze, Brně i na trojmezí se konaly prvomájové akce. Zaznívala kritika vládního postupu v epidemii

Tradiční prvomájové shromáždění i protesty, které probíhaly na několika místech v Česku, se obešly bez konfliků. Na jejich bezpečnost dohlížely v terénu stovky policistů. Klíčovým tématem letošních akcí se stal covid a kritika vládního postupu boje s epidemií. Řadu tradičních akcí politických stran organizátoři kvůli restrikcím předem zrušili.
1. 5. 2021Aktualizováno1. 5. 2021, 18:00|

30 let zpět: Bereme si nazpátek ukradený svátek

Místo dechovky rocková hudba, místo sešikovaných pionýrů parodické průvody studentů, místo slavnostních slibů brigád socialistické práce mítink nezávislých odborů. Podívejte se, jak na mnoha místech po celém Československu probíhaly prvomájové oslavy v prvním roce svobody.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
1. 5. 2020|

Tradice kradení májky skončila pokutou. Starostové si na postup policie stěžují

Pokutou za ukradení májky letos skončila tradice na Broumovsku. Pětice lidí z Božanova se vydala ukrást májku do tři kilometry vzdálených Martínkovic. Ale chytila je policie a dostali za to tisícikorunovou pokutu. Starostové obou obcí si teď na postup policie stěžují, považují ho za nepřiměřený. Podle policie ale hlídka jednala podle zákona.
7. 5. 2019|

Majáles, demonstrace i předvolební kampaň. Česko slaví První máj

Oslavy Prvního máje a Svátku práce se zatím obešly bez větších problémů. Policie řešila jen drobné potyčky na shromáždění KSČM v Praze, kde jeden člověk použil proti jinému účastníkovi pepřový sprej. Do ulic vyšli také studenti, a to na tradiční majálesové oslavy. Prvomájové políbení pod rozkvetlou třešní je však letos komplikovanější, kvůli teplu už jich většina odkvetla.
1. 5. 2019Aktualizováno1. 5. 2019, 18:05|