TÉMA

Jindřich Vařeka

V Příbrami zbourali historické domy. Kritici viní radního, že je nechal schválně zchátrat

V Příbrami vzbudilo emoce bourání tří historických domů na Václavském náměstí. Podle kritiků šlo o urbanisticky cennou zástavbu a demolici bylo možné předejít. Nemovitosti patří firmě Meinland, jejímž jednatelem je bývalý starosta a nyní radní Jindřich Vařeka (ANO). Podle něj byly domy v havarijním stavu a hrozilo, že se zřítí. Rekonstrukce podle něj nebyla proveditelná, kritiku proto odmítá. V proluce chce jeho společnost vybudovat novou stavbu s byty a komerčními prostory, která bude zvenčí připomínat původní objekty.
5. 9. 2021|
Reportéři ČT

„Udělám z vás posledního bezdomovce v Příbrami." Půjčil si peníze, přišel o firmu i majetek

Příbramský majitel pneuservisů František Kajgr před sedmi lety požádal o půjčku podnikatele a majitele společnosti Ravak Jindřicha Vařeku. Ten menšího partnera postupně připravil o podnikání i osobní majetek. Po letech těžkého dokazování to uznal zatím nepravomocně i Krajský soud v Praze. Kauzu zmapovala Reportérka ČT Jana Neumannová.
26. 11. 2019|

Kauza padělané směnky v případu Oleo Chemical definitivně končí. Podle ÚS postupovaly soudy správně

Spor o padělanou směnku v kauze Oleo Chemical definitivně končí. Ústavní soud totiž odmítl stížnost podnikatele Jindřicha Vařeky staršího, který požadoval nové vyšetření případu. ČT to zjistila z justiční databáze. Směnku v hodnotě 127 milionů korun měl po Vařekovi podle původní neprokázané obžaloby vymáhat spoluzakladatel firmy Kamil Jirounek. Soudy se sporem zabývaly několik let a nakonec Jirounka viny zprostily.
9. 8. 2019Aktualizováno9. 8. 2019, 14:14|

Příbramský starosta Vařeka skončí v květnu ve funkci

Příbramský starosta Jindřich Vařeka (ANO) skončí 20. května ve funkci. Svého možného nástupce neoznámil, zatím o něm jedná s koaličními partnery. Důvodem rezignace je mimo jiné úmrtí Vařekova otce, současný starosta tak musí převzít jeho povinnosti.
30. 4. 2019|