TÉMA

Grand Prix

Českou cenu za architekturu si zasloužila lávka v Litomyšli. Do finále se dostaly i hřbitov či jatka

Hlavní cena v soutěži Česká cena za architekturu náleží autorům z ateliéru Ehl & Koumar architekti za návrh lávky v Litomyšli. Podle porotců je lávka produktem komunity, která časem vytvořila z architektury významnou součást svého veřejného života, předmět společné občanské vize budoucnosti. Čestné ocenění Finalista České ceny za architekturu 2023 získalo kromě vítězné stavby pět dalších různorodých děl.
10. 11. 2023|

Brněnský Automotodrom žije hlavně z pronájmu dráhy. Návrat Moto GP je prakticky nereálný

Masarykův okruh v posledních dvou letech nejvíc žije pronájmem dráhy amatérským i profesionálním jezdcům a různým akcím. Budoucnost nechce předvídat. Současné vedení města hodlá na ploše zachovat sportovní využití. Podle jihomoravského hejtmana i mluvčího Automotodromu je návrat Grand Prix silničních motocyklů do Brna prakticky nereálný.
5. 8. 2022|

Šimek: Bez dlouhodobé podpory státu motocyklová Velká cena v Brně bude muset skončit

Závody mistrovství světa silničních motocyklů v České republice se podle jihomoravského hejtmana Bohumila Šimka (ANO) možná za rok už nepojedou. Letošní ročník Grand Prix se ještě v Brně uskuteční, ale v dalších letech to bez dlouhodobého finančního přispění státu podle hejtmana zřejmě nebude možné. Vláda na letošní ročník v pondělí schválila dotaci třicet devět milionů korun namísto požadovaných šedesáti pěti milionů.
30. 4. 2019|