TÉMA

Martin Kasal

Nehoda dvou vozidel u Sokolova uzavřela dálnici D6 ve směru na Cheb

Nehoda dvou vozidel u Sokolova v pátek ráno uzavřela dálnici D6 ve směru z Karlových Varů na Cheb. Na místě zasahovali záchranáři, na vozovku přistál i záchranářský vrtulník, uvedl krajský policejní mluvčí Jan Bílek. Provoz v místě nehody se podařilo obnovit po 9:00, dodal. Mezitím auta jezdila po objízdných trasách.
7. 10. 2022Aktualizováno7. 10. 2022, 10:53|

Českem se prohnal silný vítr, ve středních a východních Čechách vyhlásil ČEZ kalamitu

Českou republiku zasáhl ve čtvrtek silný vítr. Potíže působil zejména v západní polovině země, kde vyvracel stromy, lámal větve, někde poničil střechy. Hasiči do podvečera vyjížděli v souvislosti s počasím k téměř třem tisícům případů. Popadané stromy na několika místech zastavily dopravu a energetici kvůli větrnému počasí zaznamenali přes tři sta tisíc odběrných míst bez elektřiny, zejména ve středních Čechách. V části republiky vyhlásili kalamitní stav, opravy na některých místech dokončí až v pátek.
21. 10. 2021Aktualizováno21. 10. 2021, 21:51|

V hornoslavkovském zařízení pro seniory se nakazil veškerý personál. Na pomoc museli přijít hasiči

Bez potřebné péče zůstali podle karlovarského krajského úřadu klienti zařízení pro seniory v Horním Slavkově na Sokolovsku. Testy totiž ukázaly, že se úplně všichni zaměstnanci nakazili koronavirem. Z klientů se nakazila polovina. Část z nich je přitom na asistenci závislá. Na pomoc kraj zavolal pečovatelské služby i hasiče a záchranku.
10. 12. 2020|

Dva muži zachránili život posádce auta, které skončilo v rybníce převrácené na střechu

Mohla to být tragická havárie až se čtyřmi mrtvými, díky rychlé a obětavé pomoci dvou mužů všichni vyvázli živí. U obce Herstošice na Karlovarsku v pátek v podvečer havarovalo auto a spadlo do rybníka. Dva muži ale pomohli posádku z auta zachránit.
19. 1. 2020|

Kontrolujte si komín, varují hasiči. Zapomenuté saze snadno chytnou a požár se rychle šíří

Hasiči varují před požáry komínů, kterých například v Karlovarském kraji od začátku měsíce přibylo. Většinu přitom zaviní nedbalost majitelů domů. U jednoho z nejvážnějších případů ze začátku topné sezony zasahovali na Chebsku – požár tam nepřežila jedna žena.
16. 12. 2019|

V Kraslicích vzplála výrobní linka v textilce. Požár se šířil klimatizací na střechu, 68 lidí evakuovali

Požár výrobní linky v textilní firmě Sametex v Kraslicích na Sokolovsku si v úterý vyžádal evakuaci skoro sedmi desítek zaměstnanců firmy. Mluvčí krajských hasičů Martin Kasal řekl, že oheň se šířil do střechy, hasiči už ho ale mají pod kontrolou.
22. 10. 2019|

Nečekat na volání a přijet. Hasiči vytváří databázi ohrožených pacientů, kteří by mohli potřebovat evakuace

Pacienti odkázaní na přístroje, neslyšící nebo ti, kteří se špatně pohybují, se mohou hlásit do nového registru hasičů. Vznikl ve spolupráci s nemocnicemi a jako první ho plní pacienti z Karlovarského kraje. Seznam pomůže hasičům hlavně při živelních katastrofách: upozorní je na pacienty, o nichž jinak většinou neví, a přijedou jim na pomoc.
29. 9. 2019|

Hasiči odstranili všechny vagony havarovaného vlaku u Mariánských Lázní

Hasičům se ve středu odpoledne podařilo odstranit z železničního náspu poslední vagony nákladního vlaku, který v neděli vykolejil u Mariánských Lázní. Může tak začít prohlídka tratě, která má zjistit, jestli lze opravit poškozené koleje a trakci.
31. 7. 2019|

Po celém Česku vzplály čarodějnické vatry

Poslední dubnový den patří v Česku tradičně pálení čarodějnic. Zatímco loni bylo kvůli suchu rozdělávání ohňů zakázáno, letos přišel déšť v pravou chvíli a třeba v Praze skončil zákaz rozdělávání ohňů v noci na 27. dubna. I tak je ale 30. duben dnem, kdy lidé nahlašují nejvíc požárů. Hasiči proto apelovali, aby lidé hlásili čarodějnické ohně prostřednictvím aplikace Pálení, nikoliv na tísňové lince 150, kterou by tak blokovali.
30. 4. 2019Aktualizováno30. 4. 2019, 20:49|