TÉMA

Fara

Za zabití mladíka na faře udělil soud devítiletý trest. Rozsudek vynášel už počtvrté

Za smrt mladíka, jehož tělo bylo nalezeno na faře v Chudobíně na Olomoucku, uložil ve středu olomoucký krajský soud Miroslavu Vepřekovi devět let vězení. Odsouzen byl za zabití. Je to jeho v pořadí čtvrtý rozsudek, naposledy krajský soud muže potrestal v srpnu 2021 za vraždu a uložil mu 17 let vězení. Šestadvacetiletý dosud netrestaný muž se k činu doznal, soudy se ale nemohly dosud shodnout na právní kvalifikaci, od které se odvíjí výše trestu – zda šlo o vraždu nebo zabití. Objasnění případu komplikoval i fakt, že se incident odehrál bez svědků.
4. 1. 2023Aktualizováno4. 1. 2023, 15:02|

Soud potvrdil Vepřekovi za smrt muže na faře 17 let ve vězení. Čin nebyl zabitím, ale surovou vraždou

Za vraždu muže na faře v Chudobíně na Olomoucku si Miroslav Vepřek odpyká ve vězení definitivně 17 let. Rozhodl o tom ve středu olomoucký vrchní soud, který tak zamítl mladíkovo odvolání. Případ zaměstnal během dvou let soudy všech instancí, a to především kvůli právní kvalifikaci. Původně byl čtyřiadvacetiletý muž odsouzen za zabití. Jen krajský soud v kauze vynesl tři rozsudky, třikrát se případem zabýval i vrchní soud a rozhodoval o něm i Nejvyšší soud. Vepřek známého bodl podle rozsudku v roce 2019 nejprve nožem a nakonec ho ubil pohrabáčem.
3. 11. 2021Aktualizováno3. 11. 2021, 13:14|

Drnovice chystají opravu fary a následně i proměnu celého centra obce

Faru v Drnovicích na Vyškovsku čeká zásadní rekonstrukce. Je potřeba udělat rozvody, opravit střechu i fasádu. Prozatím je dokončená projektová dokumentace a průzkum, obec zažádala o stavební povolení. Odhadovaná cena prací je šestnáct milionů korun. Bude záležet, jestli se podaří získat dotaci. Promění se i centrum obce.
26. 1. 2021|

Na faře v Chudobíně našli mrtvého muže. Pitva prokázala násilnou smrt

V Chudobíně na Olomoucku byl zavražděn šestadvacetiletý muž. Jeho tělo bylo nalezeno v pondělí v budově farního úřadu, církev však objekt delší dobu neužívala. Policie už má výsledky pitvy, podle které muž z Litovelska zemřel po násilném zásahu. Pachateli hrozí podle kriminalistů až osmnáct let vězení.
30. 4. 2019Aktualizováno30. 4. 2019, 15:26|