TÉMA

Antonín Baudyš

30 let zpět: Poslední jednání československé vlády

Krátce před Vánocemi 1992 se naposledy sešla k jednání československá vláda. Šlo o poslední federální vládu, jež existovala od 2. července téhož roku a již vedl Jan Stráský. Na úskalí, která členové vlády museli řešit, po jednání zavzpomínali před novináři.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
19. 12. 2022|

30 let zpět: Plzeňské Škodě hrozil krach

Začátkem 90. let v Československu zkrachovalo mnoho firem, do té doby vlastněných státem. Před 30 lety se zdálo, že stejný osud potká i plzeňskou Škodu, vyrábějící lokomotivy pro Československé státní dráhy. Právě jejich nepodepsaná objednávka z konce 80. let stála za hrozícím krachem firmy. Vláda tehdy viděla záchranu v privatizaci firmou Siemens.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
17. 9. 2022|

Zemřel exministr obrany a někdejší místopředseda KDU-ČSL Holáň

Ve věku 82 let zemřel v noci na sobotu bývalý ministr obrany a někdejší místopředseda KDU-ČSL Vilém Holáň, potvrdila mluvčí lidovců Kateřina Procházková s odvoláním na Holáňovy blízké. Holáň byl diplomatem a českým i evropským poslancem. Ministerstvo obrany vedl v letech 1994 až 1996.
6. 3. 2021|
Paměťová stopa

Tady to byl kriminál, říká Josef Šupa. Z Československa emigroval, studoval v Římě a stal se vojenským kaplanem

Josef Šupa se v roce 1957 s kamarády doslova prostříhal přes elektrické dráty do Rakouska. Víc než rok tam žil v uprchlickém táboře, pak dostal vízum do Ameriky. Tam se rozhodl stát knězem, vystudoval teologii v Římě a po návratu do Spojených států pracoval jako vojenský kaplan. Po sametové revoluci pomohl založit duchovní službu v Československé armádě. Letos se kněz v penzi vrátil z Ameriky natrvalo do vlasti.
20. 10. 2020|

O olomoucké křeslo v Senátu se utkají starostové Ošťádal (STAN) a Zahradníček (ANO)

Olomoucko budou v Senátu reprezentovat buď starosta obce Náklo Marek Ošťádal (STAN), nebo starosta obce Medlov a dosavadní náměstek olomouckého hejtmana Jan Zahradníček (ANO). Ani jeden z nich nemůže doufat v podporu některých kandidátů, kteří vypadli v prvním kole. Ti avizovali, že rozhodnutí ponechají na voličích.
3. 10. 2020|

Zemřel Jan Stráský, poslední premiér federální vlády Československa

Ve věku 78 let zemřel někdejší český politik Jan Stráský, který byl posledním federálním předsedou československé vlády. Informaci přinesl Deník.cz a potvrdila ji řada zdrojů ze Stráského okolí. Bývalý ministr dopravy a zdravotnictví po odchodu z politiky stál v čele Národního parku Šumava a také byl předsedou Klubu českých turistů.
6. 11. 2019Aktualizováno6. 11. 2019, 21:50|

Premiér nechce měnit člena ochranky, který vystřelil v letadle. Je pečlivý a seriózní, vysvětlil

Premiér Andrej Babiš (ANO) nebude požadovat výměnu člena policejní ochranky, který pravděpodobně nedopatřením vystřelil na palubě armádního letadla. Babiš ho označil za velice pečlivého a seriózního člověka, který svou profesi bere velice vážně. „Já bych chtěl, aby pokračoval,“ řekl premiér v rozhovoru pro server Blesk.cz. Nikomu na palubě se při incidentu nic nestalo.
30. 5. 2019|

Kandidáti za hnutí CESTA ODPOVĚDNÉ SPOLEČNOSTI ve volbách do Evropského parlamentu 2019

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční ve dnech 24. a 25. května. S volebním číslem 3 usiluje o hlasy CESTA ODPOVĚDNÉ SPOLEČNOSTI (Cesta). Lídrem kandidátky je Antonín Baudyš (Cesta). Hnutí CESTA ODPOVĚDNÉ SPOLEČNOSTI v minulých volbách do Evropského parlamentu v roce 2014 nekandidovalo.
17. 5. 2019|

Rozhovory s kandidáty do evropských voleb: Jan Dubanič (Cesta)

Před volbami do Evropského parlamentu přináší ČT24 rozhovory s lídry všech kandidátek, které se o mandáty ucházejí. Rozhovory probíhají v pořadí podle volebních čísel stran. S číslem 3 kandiduje Cesta odpovědné společnosti, do voleb ji vede předseda strany Antonín Baudyš, který je ale v současnosti v zahraničí. Na otázky Jiřího Václavka odpovídal druhý muž kandidátky Jan Dubanič.
29. 4. 2019|