TÉMA

Roztoky u Prahy

Reportéři ČT: Na kultivaci domova stařenky z Roztok brigádničili i lidé z radnice

Loni na podzim odvysílali Reportéři ČT příspěvek o seniorce, kterou se podvodníci pokoušeli připravit o střechu na hlavou. Žena jim nevědomky podepsala smlouvy o prodeji svého domu. O ten se ve vysokém věku zároveň nezvládala starat, žila ve velkém nepořádku a radost jí dělaly jen její kočky. Podvodnému prodeji domu se nakonec podařilo zabránit. A našlo se i řešení, jak ženě pomoci s péčí o domácnost. Podílela se na něm i radnice. Příběh této ženy mapoval David Vondráček.
15. 4. 2024|

Česko usiluje o obnovu výroby penicilinu. Vzniknout má nová továrna

Ministři zdravotnictví, financí i průmyslu a obchodu si přejí návrat výroby penicilinu do Česka a uvažují o vybudování nové továrny. Návrhem se teď zabývá Evropská komise. Pokud ho notifikuje, začne stavba hned. Linka by se tak rozjela do roka a půl.
24. 3. 2024|

Škody po nočních bouřkách doznívají hlavně na železnici. Z Prahy do Kralup se stále jezdí jednokolejně

Velké potíže ve středu přetrvaly ještě dlouho poté, co z Česka odešly prudké noční bouřky, a to hlavně na železnici. Skončila již úplná výluka na trati mezi Prahou a Kralupy nad Vltavou, která ovlivňovala dopravu na severovýchodě Čech i mezistátní provoz na lince Praha–Berlín. Hasiči v noci a nad ránem zasahovali na desítkách míst, stromy padaly nejen na tratě, ale i na silnice, domy či zaparkovaná auta. Počasí se zklidnilo již v noci, žádné bouřky nyní nejsou a přes den ani nemají být.
4. 10. 2023Aktualizováno4. 10. 2023, 19:22|

Za požárem alzheimer centra v Roztokách je nedbalost či závada, míní vyšetřovatelé

Policie prověřuje dvě vyšetřovací verze vzniku požáru v roztockém Domově Alzheimer – nedbalost a technickou závadu. Kriminalisté si vyžádali několik odborných vyjádření a znaleckých posudků. Při požáru 1. června v domově zahynuly dvě ženy, 55 lidí se zranilo. Podle předběžných výsledků pitvy obě zemřely poté, co vdechly zplodiny hoření, což vedlo k otravě. Informovala o tom středočeská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Původně vyšetřovatelé nevylučovali ani úmyslné zapálení.
4. 7. 2022Aktualizováno4. 7. 2022, 20:27|

30 let zpět: Začátky podnikání v turistických službách

Cykloservis v Roztokách u Prahy a autokemp Stříbrný rybník u Hradce – dva protikladné příklady toho, jak se na začátku devadesátých let dařilo rozvíjet služby pro turisty.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
9. 5. 2020|

Středočeské muzeum je zachuchleno do animace

Příběh animace a zároveň i animaci příběhu přibližuje návštěvníkům nová interaktivní výstava v Roztokách u Prahy. Instalace Zachuchleno vznikla ve spolupráci tamního Středočeského muzea a písecké dětské galerii Sladovna a vychází z české úspěšné počítačové hry Chuchel.
1. 5. 2019|